Geri Dön

Tümbüldek Kaplıca’larına Ücretsiz Seferler Başladı

20-07-2009 doğal güzelliklerinin başında gelen Tümbüldek Kaplıcaları, hem piknikçilere hem de şifa arayan halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. Belediyemiz Temizlik İşleri

Tümbüldek Kaplıca’larına Ücretsiz Seferler Başladı

20-07-2009 doğal güzelliklerinin başında gelen Tümbüldek Kaplıcaları, hem piknikçilere hem de şifa arayan halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. Belediyemiz Temizlik İşleri

İlçemiz doğal güzelliklerinin başında gelen Tümbüldek Kaplıcaları, hem piknikçilere hem de şifa arayan halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünce yürütülen temizlik çalışmalarının ardından her türlü çöpten arınan bölge, vatandaşlarımızın kullanımına sunuldu.

Romatizma başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği inanılan Tümbüldek Kaplıcaları; yemyeşil, bozulmamış doğasıyla uzun yıllardır çevre halkı tarafından ilgi görmüş, kaplıcalarının yanında bir mesire yeri olarak da kullanılmıştır. Son yıllarda civar illerde ve İstanbul 'da da adının duyulmuş olması Kaplıcaların ziyaretçi sayısını arttırmıştır. Dışarıdan gelen talebin artmasına karşın halkımızın da ilgisini kaybetmemek adına, belediyemiz ücretsiz seferler başlattı. Kendi imkânlarıyla piknik veya kaplıcadan yararlanmak için Tümbüldek’e gidemeyen vatandaşlarımız belirlenen gün ve saatlerde belediyemizin tahsis ettiği ücretsiz araçlarla kaplıcalara gitme imkanı buluyor. 19 Temmuz 2009 Pazar günü İlçe eski terminal garajından yapılan ilk seferlere halkın katılımının oldukça yoğun olduğu gözlendi.

Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında “ İlçemizin gözde mekânlarından olan Tümbüldek Kaplıcaları’nı tekrar eski haline kavuşturmak adına belediye olarak gerekli çalışmalarımızı başlattık. Bununla ilgili projelerimiz hazır ve en kısa zamanda uygulama aşamasına geçilecek. Bu dönem yaptığımız ufak tefek tamir, bakım ve temizlik işleriyle birlikte tekrar kullanıma açılan kaplıcalarımızı ilçe halkımızın hizmetine sunduk. İlçemizin doğal güzelliği olan Tümbüldek Kaplıcaları’mızı eski günlerde olduğu gibi yine en çok tercih edilen mekan haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun içinde vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Başlattığımız ücretsiz seferlerimize bu hafta oldukça yoğun katılım sağlandı. Bundan sonraki haftalarda da sezon bitene kadar seferlerimiz devam edecek. Tüm halkımızı kaplıcalara bekliyoruz” dedi.

İlçe eski terminalinden otobüs seferlerinin hareket saatleri ise şöyle;

Hafta içi her gün ilçemizden hareket akşam saat 20:30

Tümbüldek’ten hareket sabah saat 07:30

Pazar günü ilçemizden hareket saatleri 09:00, 10:00, 11:00, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30

Pazar günü Tümbüldek’ten hareket saatleri 09:30, 10:30, 11:30, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00