Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu
Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı
ONUNCU BAŞVURU ÇAĞRI İLANI
Bu Program Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 19 Nisan 2013 tarihinde Onuncu Başvuru İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. KIRSAL KALKINMA (IPARD) PROGRAMININ AMACI VE ÖNCELİKLİ EKSENLERİ Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye’nin katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları, aşağıda yer alan öncelik eksenlerine yönelik olarak kullandırılacaktır.Öncelik Ekseni | Tedbir Adı | Alt Tedbir Adı ve Bütçe Kalemleri | Toplam Destek Bütçesi (AB+TC Katkısı) (Avro) | Destek Oranları | |
Öncelik Ekseni 1 |
Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar |
Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım |
72.512.257,55 |
%50-%65 | |
Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım |
Bütçe Kalemi-1 (Kırmızı et) |
||||
Bütçe Kalemi-2 (Kanatlı eti) |
|||||
Öncelik Ekseni 1 |
Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar |
Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması |
Bütçe Kalemi-1 (Süt işleme tesisleri) |
53.323.095,40 |
%50 |
Bütçe Kalemi-2 (Süt toplayan üretici örgütleri) |
|||||
Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması |
Bütçe Kalemi-1 (Kırmızı et işleme ve pazarlama |
||||
Bütçe Kalemi-2 (Kanatlı eti işleme ve pazarlama) |
|||||
Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması |
|||||
Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması |
|||||
Öncelik Ekseni 3 |
Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi |
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi |
70.075.256,45 |
%50 | |
Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi |
|||||
Kırsal Turizm |
|||||
Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi |
|||||
TOPLAM |
195.910.609,40 |
Kodu | Alt Tedbir Adı ve Bütçe Kalemleri | Destek Almak Amacıyla Başvuruların Yapılacağı ve Yatırımın Uygulanacağı İller | ||
101-1 |
Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım |
Afyonkarahisar Amasya Balıkesir Çorum Diyarbakır Erzurum Hatay Isparta Kahramanmaraş Kars Konya Malatya Ordu Samsun Sivas Şanlıurfa Tokat Trabzon Van Yozgat |
Ağrı* Aksaray* Ankara* Ardahan* Aydın* Burdur* Bursa* Çanakkale* Çankırı* Denizli* Elazığ* Erzincan* Giresun* Karaman* Kastamonu* Kütahya* Manisa* Mardin* Mersin* Muş* Nevşehir* Uşak* |
|
101-2 |
Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım |
Bütçe Kalemi-1 (Kırmızı et) |
||
Bütçe Kalemi-2 (Kanatlı eti) |
||||
103-1 |
Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması |
Bütçe Kalemi-1 (Süt işleme tesisleri) |
||
Bütçe Kalemi-2 (Süt toplayan üretici örgütleri) |
||||
103-2 |
Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması |
Bütçe Kalemi-1 (Kırmızı et işleme ve pazarlama) |
||
Bütçe Kalemi-2 (Kanatlı eti işleme ve pazarlama) |
||||
103-3 |
Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması |
|||
103-4 |
Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması |
|||
302-1 |
Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi |
|||
302-2 |
Yerel Ürünlerin ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi |
|||
302-3 |
Kırsal Turizm |
|||
302-4 |
Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi |
TKDK BURSA İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ İLETİŞİM BİLGİLERİ
BURSA | Beşevler Mahallesi, Yıldırım Caddesi, No:330 Nilüfer Tel: 0224 243 85 35 Faks: 0224 242 41 97 |
Mustafakemalpaşa Belediye Gelişmelerini takip edin.