Tiyatrolar Günü ‘Kanlı Nigar’ ile şenlendi

30-03-2015 Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü sahnede kutladı. Türk geleneksel tiyatrosunun nadide eserlerinden ‘Kanlı Nigar’, Tiyatrolar

Tiyatrolar Günü ‘Kanlı Nigar’ ile şenlendi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü sahnede kutladı. Türk geleneksel tiyatrosunun nadide eserlerinden ‘Kanlı Nigar’, Tiyatrolar Günü’nde sahnelendiği Yalıntaş Kültür Merkezi’nde kahkaha dolu bir gece yaşattı. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan ‘Cihan Yandı Kanlı Nigar’ın trajikomik hikâyesinin sahnelendiği oyun, tiyatro severlerin büyük beğenisini kazandı. Sadık Şendil’in yazdığı, Ziya Kantir’in yönettiği müzikli güldürü oyununda rol alan; Yasemin Bircan, Y. Emre Kadıoğlu, Metin Bulut, İlknur Küsmenoğlu, Fatma Arı, Ali Göksu, Sena Cocen, Metin Bulut, Ziya Kantir, Ufuk Tetik, S.Can Yazıcıoğlu ve Selman Paksoy, oyun sonunda alkış yağmuruna tutuldu. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlayan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, oyunun ardından tiyatro ekibini tebrik ederek, çiçek takdim etti. Tiyatro sahnesini şenlendiren ‘Kanlı Nigar’ oyunu, 11-18 ve 25 Nisan tarihlerinde Yalıntaş Kültür Merkezi’nde tekrar izleyiciyle buluşacak.