Geri Dön

Tepecik'te hıdrellez şöleni

04-07-2017 Mustafakemalpaşa Tepecik Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenlikleri ve Tarım Fuarı bu yıl da coşku içinde geçti.

Tepecik'te hıdrellez şöleni

04-07-2017 Mustafakemalpaşa Tepecik Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenlikleri ve Tarım Fuarı bu yıl da coşku içinde geçti.

Mustafakemalpaşa Tepecik Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel Hıdrellez Şenlikleri ve Tarım Fuarı bu yıl da coşku içinde geçti. Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin desteğiyle Tepecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tepecik Mahalle Muhtarlığı'nın düzenlediği iki günlük etkinlik, 5 bin kişinin katılımıyla hafta sonu gerçekleştirildi. Renkli etkinliklerin ziyaretçilerle buluştuğu şenlik, tarımsal ürün fuarının açılışıyla başladı. Bir çok firmanın yer aldığı fuarda sergilenen tarımsal ekipmanlar katılımcılardan büyük ilgi gördü. Yerel sanatçılar Kadir Yılmaz ve Seda Kara'nın sahne aldığı konserde ise davetliler müzik dolu bir gece yaşadı. Şenliğin ikinci günü ise Belediye Mehter Takımı ve Bursa Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerine sahne oldu. Mevlid-i Şerif programının da yapıldığı etkinliğe katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hıdrellez için aileleriyle birlikte şenliği gelen vatandaşlara misafir oldu. Şölende bir konuşma yapan Başkan Sadi Kurtulan, hıdrellez kültürünün yüzyıllaradır birlik ve berberliğe kapılar açtığını söylerken bu tür etkinliklere sahip çıkanlara teşekkür etti. Cemiyetin hayırlı olmasını dileyen Başkan Kurtulan; " Bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz. Bu bereketi kazanırken de alın teri ve göz nuru döküyoruz. İşte bizi bir arada tutan bu değerlerdir. Bu bölgelere hizmet etmiş ama şimdi aramızda olmayan büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum " dedi.