Temiz çevre için pedala bastılar

07-06-2010 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Mustafakemalpaşa Belediyesi ile ilçe Kaymakamlığının ortaklaşa düzenlediği ‘Bisiklet Şenliği’ büyük ilgi gördü. Bu yıl ilki gerçekleştirilen

Temiz çevre için pedala bastılar

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Mustafakemalpaşa Belediyesi ile ilçe Kaymakamlığının ortaklaşa düzenlediği ‘Bisiklet Şenliği’ büyük ilgi gördü.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilecek olan şenliğe katılan Mustafakemalpaşalılar, gönüllerince bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

Sanayi Benzinliği önünde sabah saat 10.30’da başlayan şenliğe; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kaymakam adayı Erdoğan Avcı, Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turhan ile çok sayıda vatandaş bisikletleri ile katıldı. Etkinlik öncesi Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Kaymakam Kazım Karabulut hazırlatılan tişört ve şapkaları katılımcılara dağıttı. Çocuk ve gençlerin yanı sıra yaşlıların da bisikletleri ile katılımları etkinliğe ayrı bir renk kattı. Bisikletçilere yol güzergahının tedbir ve kontrolü açısından Ambulans, ilçe içerisinde Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ilçe dışında ise Jandarma Ekipleri eskortlu etti. Etkinliğe katılan bazı bisikletçilerin aileleri ise belediye tarafından tahsis edilen araçlarla Tümbüldek’e taşındı. Yalıntaş, Lütfiye, Hamidiye ve Akarca Köyü güzergahı takip edilerek ulaşılan Tümbüldek Kaplıcaları’nda katılımcılara ‘soğuk sandviç ve ayran’ ikram edildi. Burada doğa ile buluşarak dinlenen bisikletçiler aynı güzergahla Mustafakemalpaşa’ya dönerek, önümüzdeki yıl ikinci şenlikte buluşmak üzere sözleşti.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu tür organizasyonların önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacağını belirterek, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz şenliğe katılım bizleri çok sevindirdi. Önümüzdeki yıllarda bu tür organizasyonları geleneksel hale getireceğiz” dedi.