TATLITOP’ta 22. yıl heyecanı başladı

10-06-2014 Belediyesi’nin 1992 yılından beri aralıksız olarak sürdürdüğü TATLITOP Basketbol Şöleni, bu yıl 22. kez sporseverlerle buluştu. Türkiye’nin en önemli açık hava

TATLITOP’ta 22. yıl heyecanı başladı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 1992 yılından beri aralıksız olarak sürdürdüğü TATLITOP Basketbol Şöleni, bu yıl 22. kez sporseverlerle buluştu. Türkiye’nin en önemli açık hava basketbol organizasyonlarının başında gelen TATLITOP, 11 kategoride 29 erkek, 25 kız olmak üzere 54 takımdan 270 sporcunun katılımıyla başladı. Mustafakemalpaşa Belediye Spor’un organizasyonuyla Sırmalar Spor Tesisleri’ndeki pota heyecanı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın Yıldız Erkekler kategorisinde Erdem Karan Ticaret -Chef Mammas takımları arasında oynanan maçta yaptığı hava atışı ile start aldı. Tek pota altında oynanan turnuvanın açılışında konuşan Başkan Sadi Kurtulan, her yıl büyük bir heyecana sahne olan TATLITOP Basketbol Şöleni’nde mücadele ve eğlencenin bir arada yaşlandığını söylerken, sporda centilmenliği odak noktasına alarak, çocuklara ve gençlere basketbolu sevdirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Kurtulan; “ TATLITOP, 22 yıldan beri centilmenlik, kardeşlik gibi evrensel spor ahlakına sağladığı kazanımlarla büyüyen bir marka oldu. Çocuklardan, yetişkinlere kadar her yaştan insanımız bu organizasyon sayesinde spor yapmaya olanak buluyor, bu güzelliği birlikte yaşamanın zevkini çıkarıyor. Önümüzdeki yıl basketbol severleri daha geniş bir organizasyonla yine bir araya getireceğiz. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Basketbol tutkunlarının pota heyecanına ortak olduğu TATLITOP’un ilk gün maçları büyük mücadeleye sahne olurken, nefesleri kesen karşılaşmalar seyirciyi coşturdu. 22. TATLITOP Basketbol Şöleni, her gün saat 19.00’da başlayan müsabakalarla 22 Haziran tarihine kadar devam edecek. İlk gün oynanan 9 müsabakada şu sonuçlar alındı;     Yıldız Erkekler   Erdem Karan Ticaret-Chef Mammas  (15-13) Pınar Mühendislik -Yıldırım Kundura (15-2)   Minik Erkekler   Yıldırım Kundura- Lermioğlu Ticaret (6-10)   Küçük Erkekler   Saraçoğlu LTD. ŞTİ.-Yıldırım Kundura (15-1) MBH Gıda- Groupama Sigorta (4-13) Murat Mobilya-Pınar Mühendislik (15-10)   Genç Erkeler   Kafkas Et-Özay Pompa (10-7) Eşsiz Halı Saha- Gürvardar İnşaat (13-11)   Bayanlar   Erişsan Hazır Beton-İklim Kırtasiye (7-6)