Geri Dön

TAT Gıda 50 yaşında

05-09-2017 Mustafakemalpaşa'nın lokomotif işletmelerinden Koç Holding bünyesindeki TAT Gıda, kuruluşunun 50. yılını Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek kutladı.

TAT Gıda 50 yaşında

05-09-2017 Mustafakemalpaşa'nın lokomotif işletmelerinden Koç Holding bünyesindeki TAT Gıda, kuruluşunun 50. yılını Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek kutladı.

Kurulduğu 1967 yılından itibaren; salça, ketçap, mayonez, domates ürünleri ve sebze konservesi faaliyetleri ile tüketiciye değer katarak sektörel marka konumuna yükselen TAT Gıda, 50. yılını şölen havasında kutladı.

Türk tüketicisinin damak tadına uygun ürünleriyle yemeklere doğallık ve lezzet katan TAT, 50.yılında bir rekor denemesine imza attı.

TAT çalışanı 634 kişi, Tatkavaklı’da düzenlenen ‘Domates Şenliği’nde Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için aynı anda ekmeğe salça sürdü.

Daha önce 435 kişi ile Fransa’nın kırdığı rekor denemesi için günler öncesinden provalar yapılmaya başlandı. Heyecanla beklenen rekor denemesi sonunda 634 kişi 30 saniyede dilimlenmiş ekmeklere TAT salçaları sürerek rekoru kırdı. Salça sürülen ekmekler TAT Gıda çalışanları ve katılan davetliler tarafından yenilerek tüketildi.

TAT, rekor denemesiyle ‘En çok kişi ile ekmek üzerine eş zamanlı olarak ürün sürme’ kategorisinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

 

Ziynet Sali coşkusu

 

Etkinlikler kapsamında akşam düzenlenen konserde ise ünlü sanatçı Ziynet Sali hayranlarıyla buluştu.

Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, çalışanlar ve aileleri ile üreticilerin de izlediği iki saat süren konserde Ziynet Sali, eski ve yeni parçalarını kendisini dinleyenlerle birlikte söyledi.
Konser öncesi hazırlanan reklam filminde yer alan üreticilere plaketleri verildi.  

Etkinlikte konuşan TAT Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Türkiye'de birçok ilke imza attıklarını belirterek: " Bugün de bir dünya rekoruna imza attık. Biz toprağa sadece tohum ekmedik, tohumlarla birlikte sevgimizi, emeğimizi de ektik. Bugün ektiklerimizi biçme zamanı. 50 yıldır tutkuyla devam eden çalışmalarımızı hep birlikte kutlama zamanı." dedi. 

 

'TAT, gerçek bir başarı hikayesi'

 

Guinness Rekorlar Kitabı Londra merkezi ile yapılan canlı bağlantıda  kırılan rekorun bir kez daha onaylandığının açıklandığı gecede konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise TAT Gıda'nın hikayesinin dünyanın gıpta ettiği bir başarı hikayesi olduğunu söyledi.

Başkan Kurtulan: " Tarımdaki çiftçiliğin artık sanayiye dönüştüğü bir dönemi yaşıyoruz. Mustafakemalpaşa'nın bu lezzetleri artık dünyanın her yanına ulaşıyor. Bu üretim ruhunun artarak devam edeceğine inanıyorum. TAT, bu bölgede binlerce kişi için bir ekmek kapısı oldu. TAT'ın ilk tohumlarını atarak bugünlere getiren merhum Vehbi Koç'u rahmetle anıyorum. " dedi.