Geri Dön

‘Tasarruf için akıllı su sayacını seçin’

03-02-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Elektronik Kartlı Su Sayacı (EKS) sistemine yeni yılla birlikte vatandaşın ilgisi artıyor. Su tasarrufunu sağlamak

‘Tasarruf için akıllı su sayacını seçin’

03-02-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Elektronik Kartlı Su Sayacı (EKS) sistemine yeni yılla birlikte vatandaşın ilgisi artıyor. Su tasarrufunu sağlamak

 
     Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Elektronik Kartlı Su Sayacı (EKS) sistemine yeni yılla birlikte vatandaşın ilgisi artıyor.
Su tasarrufunu sağlamak amacıyla Belediye Meclisi’nde alınan kararın ardından uygulamaya giren ön ödemeli akıllı su sayacı sisteminin yaygınlaştırılması yönünde yapılan çalışmalar hızla sürüyor.
     Mustafakemalpaşa’nın tamamında bu yeni sistemi uygulamayı hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, vatandaşları akıllı sayaç alarak indirim avantajlarından faydalanmaya çağırdı.
     Çeşitli kampanyalarla akıllı su sayacına ilgiyi arttırdıklarını kaydeden Başkan Kurtulan, Mustafakemalpaşa’daki EKS abonesinin Ocak ayı sonuyla 1632’ye ulaştığını kaydetti.
Elektronik kartlı su sayacının aboneler için tasarruf sağlayacağını kaydeden Başkan Kurtulan; “ Bilindiği üzere su; sağlıktır, hayattır, ekonomik değerdir. Su ihtiyacını gerektiği ölçüde kullanılmasını sağlayacak olan bu sistem, hem vatandaş hem de belediye açısından önemli bir gelişme. Elektronik kartlı su sayacı sistemi; TSE standartlarına göre üretilmiş, elektronik akıllı kart ve diğer bilişim teknolojilerinin yardımı ile sayacı yönetip denetleyen, aynı zamanda abonelerine kontörlü su kullanma imkânı sağlayan bir sistemdir. Elektronik kartlı su sayacı uygulaması; sayaç okuma ve faturalandırma, su kesme-açma, sayaç sökme-takma gibi tüm işlemleri ortadan kaldırdığı gibi abonelere istedikleri süre ve miktarda su kullanma imkânı da sunarak su tasarrufu konusunda ciddi katkı sağlamaktadır. Ayrıca akıllı su sayacı sayesinde belediye su hizmetini ön ödemeyle verdiği için ödeme gecikmeleri ortadan kalkacak. Fatura takibi, borç ödeme, su kapattırma ve su açtırma gibi işlemleri yaptırmak için harcanan zaman ve iş kayıplarını ortadan kaldıran bu sistem; ev ve işyeri sahiplerini, kiracıları ile yaşadıkları su aboneliği sorunlarından da kurtarmaktadır” dedi.
 
     ‘Depozitosuz % 20 indirim’
 
     Sayaç alımında Türkiye’de bu sisteme geçen diğer kentlere oranla en ucuz fiyatın uygulanacağını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan şöyle konuştu; “ Su kullanımı, insanın en temel ihtiyacı. Bunun için göreve geldiğimiz yıldan beri su fiyatlarında zam yapmadık.. Vatandaşlarımız akıllı sayaçlarını, depozito vermeden, peşin 175 TL veya 10 ay taksitle ayda 20 TL ödemek suretiyle toplam 200 TL’ye temin edebilecek. Akıllı sayaç aboneleri için 2012 yılı su bedeli ise % 20 indirimli olacak. Geçtiğimiz yıl 658 vatandaşımız EKS’ye geçti. 2012 yılının ilk ayında ise şimdiden 133 abonemiz bu uygulamayı kullanmaya başladı ve bu sayı giderek artıyor. Ön ödemeli akıllı sayaç kullanan aboneler, su tüketimiyle ilgili her türlü bilgiyi dijital ortamda görüp, takip edebilecek. Akıllı su sayacı talep edilmesi halinde, hiçbir işleme gerek kalmaksızın eski sayacınızın sökülerek yerine akıllı su sayacınızın takılması işlemleri, kurumumuz tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımızın bu sitemi kullanarak indirim avantajlarından yararlanmalarını bekliyoruz.”
     Bu uygulamaya geçmek isteyen vatandaşlar, Mustafakemalpaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat edebilecek.