Tarım ve hayvancılık el birliği ile gelişecek

24-03-2014 tarım ve hayvancılık alanında yapılabilecek ortak çalışmalar için bir araya gelen sivil toplum teşkilatı temsilcileri ve ilgili meslek birlikleri, Belediye

Tarım ve hayvancılık el birliği ile gelişecek

Mustafakemalpaşa’da tarım ve hayvancılık alanında yapılabilecek ortak çalışmalar için bir araya gelen sivil toplum teşkilatı temsilcileri ve ilgili meslek birlikleri, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret ederek, fikir alış verişinde bulundu. Mustafakemalpaşa’nın ekonomik değerlerinin üretime dönüştürülmesi için harekete geçen, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Tarım Müdürlüğü ve Sulama Birliği, tarım ve hayvancılığın geliştirilerek, canlı hayvan borsası oluşturulması için kamu kurum ve kuruluşlarına destek ziyaretine başladı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Dırakman, Ticaret Borsası Başkanı Murat Düvenci, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, Sulama Birliği Başkanı Sedat Kahraman ve Tarım Müdürlüğü yetkilisi Uğur Çelik’ten oluşan heyet, konu ile ilgili olarak Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’la bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda tarım ve hayvancılık sektörünün geliştirilerek, üretime ve istihdama dönük çalışmalar içinde olduklarını söyleyen TSO Başkanı İbrahim Dırakman, Başkan Sadi Kurtulan’la görüşlerini paylaştıklarını belirtti. TSO Başkanı Dırakman; “ Mustafakemalpaşa her yönüyle kalkınmaya açık bir bölge. Bunun için gereken tek şey, kolektif çalışmalar yapmak. STK temsilcileri olarak tarımda çalışan çiftçimiz hangi ürünü yetiştirerek, pazarlayabilir, hayvancılık alanında çalışan insanımız ürünlerini nasıl ekonomik kazanca dönüştürebilir, bunların planlamasını yapmak. Örnek teşkil edecek projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Belediye Başkanımızın da görüşlerini alarak, destek talebinde bulunduk. Bizlere gösterdiği yakınlıktan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.   ‘Desteğe hazırız’   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, Mustafakemalpaşa için yeni çalışmalara katkı vermek istemelerinin büyük bir kazanç olduğunu dile getirdi. Başkan Kurtulan; “ Değişen ve gelişen ülkemizin şartları içinde Mustafakemalpaşa’nın ekonomik değerlerine hep birlikte sahip çıkacağız, geliştireceğiz, daha da ileriye götüreceğiz. İnsanlarımızı yaptıkları işlerde daha da bilinçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bahsedilen projelerinizle insanımızın daha ilerisini düşünmelerini sağlayacağız. Tüm bu çalışmaları yaparken karşımıza çıkacak engelleri birlikte aşacağız. Tarım ve hayvancılıkta nasıl daha iyiyi başarabiliriz konusunda sizlerle birlikte çalışacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmakla çok daha büyük imkânlara kavuşmuş olacağız. Mustafakemalpaşa’nın temel ekonomik alanlar olan tarım ve alt alanlarında, hayvancılık ve ürünlerinin değerlendirilmesinde, birlikte çok daha büyük işlere imza atacağız. Birlik ve beraberlik içinde üstesinden gelemeyeceğimiz sorun, başaramayacağımız hizmet yoktur” dedi. Ziyarette STK temsilcileri kendi ilgi alanlarında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.