Tarihe büyük ilgi

06-05-2010 1915 Müzesi Tırı Mustafakemalpaşalılardan büyük ilgi gördü. Açılışı gerçekleştiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Çanakkale’ye gidemeyenler için tarihi onların ayaklarına getirdik”

Tarihe büyük ilgi

Çanakkale 1915 Müzesi Tırı Mustafakemalpaşalılardan büyük ilgi gördü. Açılışı gerçekleştiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Çanakkale’ye gidemeyenler için tarihi onların ayaklarına getirdik” dedi.

Mustafakemalpaşa’ya gelen ve ilçe halkının ziyareti için Cumhurluk Alanı’nda gün boyunca açık kalan ‘Çanakkale 1915 Müzesi Tırı’ Mustafakemalpaşalılardan büyük ilgi gördü. Açılışa; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Emniyet Müdürü Zafer ersin, Askerlik Şube Başkanı Ahmet Meydan, Belediye Başkan yardımcıları Sevgisun Gizli ve Mustafa Eren, Daire Müdürleri, Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, okullardan müdür, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan açılışta yaptığı konuşmada, “Çanakkale Zaferi tarihimizde çok önemlidir. Tarihimize ışık tutacak olan bu gezici müzeyi ilçe halkının daha yakından görmesi için getirdik. Çanakkale’ye gidemeyenler için bir anlamda tarihi ayaklarına kadar getirme fırsatı bulduk. Bizlere bu zaferi yaşatanları bir kez daha minnetle anıyoruz” dedi.

Gün boyunca Cumhurluk Alanı’nda ilçe halkının ziyaretine sunulan ‘Çanakkale 1915 Müzesi Tırı’ yarın (07 mayıs Cuma) Bursa’ya gidecek. Tırın sorumlusu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parklar Alan Kılavuzu Turgay Güleç de yaptığı açıklamada, “Çanakkale Savaşının 100. yılı olan 2015 yılına hazırlık olarak böyle bir projemiz oldu. ‘Çanakkale’den Anadoluya’ adlı bu proje ile Çanakkale’ye gelemeyen Türk halkının ayağına giderek milli duyguların kuvvetlenmesini hedefliyoruz” dedi.