Geri Dön

Suyu israf etmeyelim

22-03-2010 Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, 22 Mart Dünya Su Günü’n de su kaynaklarımızın korunması ve gerekli tedbirlerin

Suyu israf etmeyelim

22-03-2010 Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, 22 Mart Dünya Su Günü’n de su kaynaklarımızın korunması ve gerekli tedbirlerin

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, 22 Mart Dünya Su Günü’n de su kaynaklarımızın korunması ve gerekli tedbirlerin alınmasına dikkat çekti.

Laçiner, “Yaşamımızın en temel ihtiyaçlarından olan ‘Su’ kullanılıp tüketilen bir yaşamsal kaynak olmayıp insanlığın ortak değeridir. Su, bireylerin en temel gereksinimi olma ve başlıca ekonomik faaliyetlere kaynaklık etme özelliği ile ulusların devamlılığı için yaşamsal bir kaynaktır. Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürmesi büyük ölçüde temiz ve yeterli su arzına sahip olmaya bağlıdır” dedi.

Su kaynaklarının geliştirilmesinin ekonomik üretkenlik ve sosyal refaha doğrudan katkı yaptığına dikkat çeken Laçiner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nüfus ve ekonomik faaliyetler arttıkça birçok ülke hızla su sıkıntısı çeker duruma gelmekte ya da ekonomik gelişmeleri kısıtlanmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma politikası doğrultusunda, su kaynaklarını tasarruflu kullanma bilinci yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası her düzeyde geliştirilmelidir. Bu sebeple görevimiz su kullanımı bakımından fakir olan ülkemizin halkı olarak; sosyal ve ekonomik faaliyetlerimizin devamlılığı için kaynaklarımızı geliştirmek, tahrip edilmesinden kaçınmak, israf etmemek ve gereksiz kullanımların önüne geçerek en önemli mirasımız olan bu kaynağı gelecek nesillere aktarmak olmalıdır.”