Suuçtu-Tümbüldek’te atletizm heyecanı

12-10-2015 Belediyesi’nin düzenlediği ‘4. Suuçtu - Tümbüldek Yol Koşusu’, bu yıl da nefes kesen bir rekabete sahne oldu. Atletizm sporunu geliştirmek ve

Suuçtu-Tümbüldek’te atletizm heyecanı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘4. Suuçtu - Tümbüldek Yol Koşusu’, bu yıl da nefes kesen bir rekabete sahne oldu. Atletizm sporunu geliştirmek ve Mustafakemalpaşa’nın turizm değerlerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen geleneksel koşuya 10’u kadın 95 atlet katıldı. Zorlu bir parkurda mücadele eden atletlerin madalya için kıyasıya yarıştığı ‘4. Suuçtu - Tümbüldek Yol Koşusu’, Mustafakemalpaşa’nın tabiat güzelliklerinden Suuçtu Şelalesi’nden başladı. 23 kilometrelik koşunun çıkış noktasında atletlerle bir araya gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,  Türkiye’nin bir çok kentinden maratona katılarak, etkinliğe sahip çıkan sporculara teşekkür etti.   ‘En büyük pay atletlerin’   Atletizm sporunu dört yıldır doğa turizmi ile buluşturduklarını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan; “ Suuçtu-Tümbüldek Yol Koşusu, Bursa’nın vazgeçilmez destinasyonlarının biri olma yolunda hızla ilerliyor. Koşu için gelen sporcular bu yılda Mustafakemalpaşa’nın doğal güzelliklerini görme ve dostluk içinde yarışma fırsatı buluyor. Yarışa katılan atletleri Mustafakemalpaşa’nın kültür elçileri olarak görüyoruz. Bu organizasyonun büyümesi yolundaki en büyük katma değer misafir atletlere aittir. Koşuya ilgi gelecek yıllarda daha da artacaktır” dedi.   Birincilik Mardin’e gitti   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın startı ile başlayan koşu, 10 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirildi. Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları ve Mustafakemalpaşa arasındaki güzergâhta yapılan zorlu koşu renkli görüntülere sahne oldu. Sıcak havaya rağmen keyifli bir madalya mücadelesinin yaşandığı yarışa katılan 70 yaş üstü atletler, sporseverlerden büyük alkış aldı. Erkeklerde; Mardinli atlet Ömer Alkanoğlu 1.15.30’luk derecesiyle birincilik ipini göğüslerken, 1.16.08 ile Erzurum’dan Cihat İlhan ikinci, Bursa’dan Yahya Tedbirli’de 1.18.00 ile üçüncü oldu. Bayanlarda ise Konya’dan Sanem Eser 1.21.42’lik derecesiyle birinciliğe ulaşırken, Bursalı atletlerden Yeliz Kurt 1.28.00 ile ikinciliği, Rahime Çotuk Kolay ise 1.41.00 ile üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren atletlere madalya ve ödülleri, Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen törenle verildi.