Geri Dön

Suuçtu Şiir Akşamları büyüledi

14-09-2010 Türkiye'nin dört bir yanından tanınmış şairler ve şiire gönül verenlerin katıldığı “Suçtu Şiir Akşamları”nın ilki, Suçtu Şelalesinin bulunduğu mesire alanında

Suuçtu Şiir Akşamları büyüledi

14-09-2010 Türkiye'nin dört bir yanından tanınmış şairler ve şiire gönül verenlerin katıldığı “Suçtu Şiir Akşamları”nın ilki, Suçtu Şelalesinin bulunduğu mesire alanında

        Türkiye'nin dört bir yanından tanınmış şairler ve şiire gönül verenlerin katıldığı “Suçtu Şiir Akşamları”nın ilki, Suçtu Şelalesinin bulunduğu mesire alanında gerçekleştirildi. 

       Şair Hilmi Yavuz’un onur konuğu olarak katıldığı Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşun 88. Yılı etkinlikleri kapsamında yapılan “Suçtu Şiir Akşamları”na, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın yanısıra; İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Mustafa Eren, Meclis üyeleri, İlçe siyasi parti başkan ve yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. 

      Ünlü Şair Hilmi Yavuz, Ahmet Edip Başaran, Ahmet Veske, Aydın Afacan, Cevat Akkanat, Ercan Yılmaz, Furkan Çalışkan, Hüseyin Akın, Hüseyin Atlansoy, İhsan Deniz, Metin Önal Mengüşoğlu, M.Muharrem Tüfekçi ve Vural Bahadır Bayrıl’ın katılımıyla gerçekleştirilen gecede davetliler havanın serin olmasına aldırmadan hoş bir akşam geçirdiler. Şairlerin kendi kitaplarından seçtikleri şiirleri okuması, davetliler tarafından hem ilgiyle izlendi hem de büyük alkış aldı. Sunuculuğunu Elif Akpınar’ın yaptığı program süresince okunan şiirlere piyanoda Çağlar Burgazlı, kemanda Sabri Korkmaz eşlik ederken, Mustafakemalpaşa Bilim Sanat Merkezi’nin minik öğrencilerinden Merve Kaplan da şiirleri ve resim çizimleriyle programı renklendirdi. 

      Belediye Başkanı Sadi Kurtulan yaptığı kısa konuşmada, “Bu yıl bu organizasyonun ilkini gerçekleştiriyoruz. Gösterdiğiniz ilgiden de anlaşılıyor ki, bu organizasyon önümüzdeki yıllarda tekrarlanacak ve geleneksel hale gelecek. Bu ilk organizasyonumuza bizleri kırmayıp gelen başta onur konuğumuz şair Hilmi Yavuz’a ve tüm şairlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

      Gecenin çok güzel, Suuçtu’da oluşturulan atmosferin de ‘büyüleyici’ olduğunu söyleyen davetliler de Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür ederek, “Bu tür organizasyonların devamını bekliyoruz” dediler ve önümüzdeki yıl yine Suuçtu’da buluşmak için sözleştiler.

 



.