Geri Dön

Sürücüler Eğitim Seminerinde

23-07-2009 ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ortaklaşa düzenlediği şehir içi toplu taşımacılığı yapan minibüs ve taksi dolmuş sürücüleri bilgi semineri Şoförler

Sürücüler Eğitim Seminerinde

23-07-2009 ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ortaklaşa düzenlediği şehir içi toplu taşımacılığı yapan minibüs ve taksi dolmuş sürücüleri bilgi semineri Şoförler

Belediyemiz ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ortaklaşa düzenlediği şehir içi toplu taşımacılığı yapan minibüs ve taksi dolmuş sürücüleri bilgi semineri Şoförler ve Otomobilciler odasında gerçekleştirildi.

22 Temmuz 2009 Çarşamba günü 09:00-13:00 ile 14:00-18:00 saatleri arasında düzenlenen seminere; Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görevli öğretmen Adil ESAS, Emniyet Müdürlüğü’nden görevli polis memuru Necati Konmak, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş.Vahit Girgin, Zabıta Müdürlüğü Trafik Memuru Lütfü Altuntaş katıldı.

50 minübüs ve 50 taksi dolmuş sürücüsünün yer aldığı seminerde Züferbey İlköğretim Okulu öğretmeni Adil Esas sinevizyon film gösterisiyle, insanlarla iletişim engelleri, sağlıklı yetişme yolları, öfke kontrolü, meslek görgü kuralları, toplum içi iletişimin anne karnında başladığını anlattı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği’nde görevli trafik polis memuru Necati Kurmak da, sürücülerin trafik kurallarına uymaları gerektiğini belirterek, “ Yayalara ve aracınıza aldığınız müşterilere karşı şoförlük mesleğine yakışır biçimde kibar davranmalı ve hoşgörüyle yaklaşmanız gereklidir” dedi.

Seminerin ikinci bölümünde ise Belediye Trafik Zabıta Memuru Lütfü Altuntaş belediye ile ilgili ilişkiler, güzergah, duraklar ve kurallarla ilgili bilgiler verirken, Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Ş.Vahit Girgin meslek etiği ve meslek ilişkilerinden bahsetti. Aynı zamanda Girgin “ Meslek içi örnek dayanışma, meslek sergileme konusunda kamu hizmetinden vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için oda ve federasyon olarak üyelerimize imkanlar sağlıyoruz. Belediye meclisi yönetmeliğinin 10. maddesi gereğince seminere katılanlara 10 TL. karşılığında sertifika verilecektir. Sertifikası olmayanlar şehir içi taşımacılığında sürücülük yapamayacaklardır” dedi. Çalışmaları izlemek için Başkan Yardımcısı Ayhan Dadak, Zabıta Müdürü Şadan Çukran ile seminere katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan yaptığı konuşmasında “ Ekmeğini alın teri ile kazanan şoförlük, amme hizmeti olarak en şerefli meslektir. Vatandaşı ve yükünü sizler sırtınızda taşıyorsunuz. Bu hizmeti yaparken sakın ola ki insanlarımızı kırmayınız. En önemlisi birbirimize karşı sevgi ve saygılı olmaktır. Buradan aldığınız bilgilerle yapacağınız hizmetlerinizde başarılar diliyorum” dedi.