Suriyeli Türkmenlere yardım konvoyu

22-03-2016 kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile Bayır-Bucak Türkmenleri için toplanan 3 yardım konvoyu yola çıktı. Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı, Ticaret

Suriyeli Türkmenlere yardım konvoyu

Mustafakemalpaşa'daki kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ile Bayır-Bucak Türkmenleri için toplanan 3 yardım konvoyu yola çıktı. Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları ve Müftülük işbirliği  ile kurulan Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım Komitesi'nin tırları, Hatay'daki Kızılay deposuna teslim edilmek üzere törenle uğurlandı. Adnan Menderes Meydanı'ndaki törene; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağlar Özdemir, Müftü Musa Uzun, Emniyet Müdürü Erol Turan, meslek odaları yetkilileri, oda ve borsa yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.   'Tarihsel sorumluluğumuzu sürdürüyoruz'   Uğurlama töreninde konuşan Kaymakam Mustafa Masatlı, yardım faaliyetlerine büyük destek veren Mustafakemalpaşalıların mazlumun yanında yer alan bir duruş sergilediğini söyledi. Kaymakam Masatlı; " Mükemmel bir dinin ve kahraman bir milletin mensubuyuz. Bunun bize vermiş olduğu bir yükümlülük var. Tarih boyunca ecdadımız mazlumun yanında yer almıştır. Biz de herkese el uzatıyoruz. Suriye'de maalesef bazı güçlerin ve terör örgütünün baskısı altında pek çok soydaşımız şehit ediliyor. Mustafakemalpaşalılar olarak bu insanlık dramına yardım eli uzatıyoruz. 131 mahalleden kampanyaya katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.   'İnsanlık  dramına sessiz kalamayız'   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Suriye’deki insanlık dramına sessiz kalmanın mümkün olmadığını belirtti. Başkan Kurtulan; " Güzellikleri yaşadığımız gibi acıları da birlikte yaşıyoruz. Bizim vatanımız insanların nefes alıp verdiği her yere kadar bir kültür ile bütünleşmiştir. Acı çeken herkesin yanında olmayı borç biliyoruz. Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimizin acısı geçmişten bugüne kadar bizim derdimizdir. Yardım Komitesi'ne destek olan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Müftü Musa Uzun'un yaptığı duanın ardından, gıda ürünlerinden temizlik ve mutfak malzemelerine kadar içinde birçok ihtiyacın bulunduğu yardım tırları uğurlandı.