Geri Dön

SULARDAKİ HİJYENE DİKKAT ÇEKİLDİ

26-06-2009 İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından İçme Suyu Depolarının Temizliği ve İçme Suyunun Klorlanması adı altında başlatılan proje kapsamında, Bursa bölgesindeki

SULARDAKİ HİJYENE DİKKAT ÇEKİLDİ

26-06-2009 İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından İçme Suyu Depolarının Temizliği ve İçme Suyunun Klorlanması adı altında başlatılan proje kapsamında, Bursa bölgesindeki

Bursa İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından İçme Suyu Depolarının Temizliği ve İçme Suyunun Klorlanması adı altında başlatılan proje kapsamında, Bursa bölgesindeki tüm ilçelerde çalışmalara başlandı.

İl Özel İdare ve İl Sağlık Grup Başkanlığı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 25 Haziran 2009 Perşembe günü K.Barış Çokan Kültür Merkezinde bir seminer düzenlendi. Köylerde içme ve kullanma sularının sağlıklı, güvenli ve içilebilir hale getirilmesi için klor bileşenleri ve otomatik klorlama cihazlarının temini ve suların dezenfeksiyonun sağlanması yönünde yapılan bilgilendirme toplantısına; İl Sağlık Müdürlüğü’nden Kimya Mühendisi Nihat Demirel, Gıda Mühendisi Erhan Aydın ve İl Özel İdare’den Çevre Sağlık Teknisyeni Oktay Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Seminere; Sağlık Grup Başkanı Mehmet Erdem, İlçe Özel İdare Müdürü Musa Coşar, Çevre Sağlık Teknisyeni Nevzat Tosun, Ticaret Borsası Genel Sekreteri İbrahim Temel, İlçe Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Murat Yılmaz, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Hakan Kaya, İlçe Sağlık Grup Başkanı Doğan Şen, Sağlık Grup Başkanlığına bağlı köy hemşerileri ve 64 köy muhtarı dinleyici olarak katıldı.

Seminerde içme suyu depolarının bakımı, güvenliği, periyodik temizliklerinin nasıl yapılacağı ve aynı zamanda içme suyu yönetmeliğine uygun olarak tablet ve sıvı klorlama işleminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi verildi. Yapılan uyarılara uyulmaksızın gösterilen davranışlarda kimyasal kirlenmelerin meydana gelebileceği, bununda devamında kolera ya da tularemi gibi ciddi salgın hastalıkların ortaya çıkabileceği uyarısı yapıldı.