Süheyla öğretmenin ismi ölümsüzleşti

19-03-2019 Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi, trafik kazası sonrası hayatını kaybeden ve organlarıyla hastalara umut olan Süheyla Dobruca'nın ismini alınan kararla ölümsüzleştirdi. Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yaparken geçirdiği elim bir

Süheyla öğretmenin ismi ölümsüzleşti

Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görev yaparken geçirdiği elim bir trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Süheyla Dobruca, yaptığı organ bağışı ile 5 hastaya ışık oldu.

Süheyla öğretmenin isminin bir sokağa verilmesini isteyen ailelerin sesine Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve meclis üyeleri kulak verdi.

Alınan karar sonrası 14 Eylül İlkokulu yanında bulunan sokağa düzenlenen törenle Süheyla Dobruca ismi verilerek tabela asıldı.

Törene katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Süheyla Dobruca’nın herkese örnek olan güzide bir eğitimci olduğunu, adının artık çok sevdiği Mustafakemalpaşa’da anılacağını kaydetti.

Kendisi gibi öğretmen olan eşi Zekai Dobruca ise eşinin isminin ölümsüzleştirilmesinden dolayı mutlu olduğunu ve organ bağışlamanın ne kadar yararlı olduğunu anlattı.