Geri Dön

Sokak İftarları’ tüm bereketiyle sürüyor

01-08-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi Sokak İftarları Ramazan ayının tüm bereketi ve renkleriyle sürüyor.      Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ‘Sokak İftarları’ etkinliklerini her yıl

Sokak İftarları’ tüm bereketiyle sürüyor

01-08-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi Sokak İftarları Ramazan ayının tüm bereketi ve renkleriyle sürüyor.      Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ‘Sokak İftarları’ etkinliklerini her yıl

     Mustafakemalpaşa Belediyesi Sokak İftarları Ramazan ayının tüm bereketi ve renkleriyle sürüyor.
     Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ‘Sokak İftarları’ etkinliklerini her yıl daha da zenginleştirerek sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ramazan ayındaki ikinci iftarda Orta Mahalle sakinlerini buluşturdu.
     Orta Mahalle Stadyum Caddesi’nde düzenlenen iftar yemeğine; AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve eşi Necibe Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     İftar öncesi mahalle sakinleri ile bir araya gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan aynı zamanda kendilerine birde müjde verdi.
     Mahalleli ile bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Kurtulan; “ Mustafakemalpaşa’da Ramazan ayını dolu dolu yaşıyoruz. Geçen yılda sizlerle burada buluşmuştuk. İlk olarak bizleri Mustafakemalpaşa’ya ve özellikle Orta Mahalle’ye hizmet etme şerefiyle vazifelendirdiğiniz için sizlere müteşekkirim. O günden bu güne 3 yıl geçti. Sizlere söz verdiklerimizi yerine getirmek için belediye meclis üyelerimizle, partimizle, sivil toplum örgütlerimizle el ele çalışıyoruz. Bu mahallenin en büyük derdi çöp. Hangi kapıyı çalsak bize, ‘bu çöp buradan ne zaman kalkacak’ diye sorarlar ve söz isterlerdi. Şimdi söylüyoruz, 2013 yılından itibaren Orta Mahalle’de bir tane çöp toplanmayacak ve depolanmayacak. İnşallah 2013 yılından itibaren çöpümüzü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hamitler’deki çöplüğüne taşıyacağız. O vahşi depolama alanını da elden geçirip yemyeşil bir alan olarak sizlerin hizmetine sunacağız. Ne zaman gelsek, ‘adliye nereye olacak’ diye bu ilçede bir tartışma oluyordu. Ama biz Orta Mahallelilere ‘adliye bu bölgeye olacak’ dediğimizde bize inanmıyorlardı. Herhalde üç günden beri kazı çalışmalarını hep beraber izliyorsunuzdur. Adliye binası 8-10 ay içerisinde burada sizlerin hizmetinde olacak. Sosyal konut alanları olarak belirlediğimiz alanların dışındaki yerlerden birine de Emniyet Müdürlüğümüzü getireceğiz. Mahallelerimizdeki sıkıntıların önüne geçmek, mahallelerimizin istediği bütün güzellikleri buralara getirmek bizim boynumuzun borcudur. Stadyumu da, Şükrü Erdem Spor Tesisleri’ni de Gençlik Spor Müdürlüğümüzden istedik. Onları da aldığımızda sizlerin hizmetine sunmak bizim en büyük görevimiz. Bizim için siyaset, bu aziz millete hizmet etmenin en kolay yollarından biridir. Sizlerle beraber bu işleri yapmak, bu güzellikleri gerçekleştirmek bizim görevimizdir. İnşallah gelecek günler bugünlerden daha iyi olacak” dedi. 
     AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ise Mustafakemalpaşalılar ile birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek; “ Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum” dedi.
     Ramazan ayında vatandaşlarla en güzel buluşmaların yaşandığı, mahallelinin bir sofra etrafında buluştuğu ‘Mustafakemalpaşa Belediyesi Sokak İftarları’nın gelecek programı şöyle; 3 Ağustos Cuma günü Hamidiye Mahallesi, 9 Ağustos Perşembe günü Şeyh Müftü Mahallesi ve 10 Ağustos Cuma günü Adnan Menderes Meydanı.
 
.
.
.