Geri Dön

Sokak iftarları Orta Mahalle ile başladı

16-08-2011 Yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarda, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve paylaşma mesajları verildi.     Mahalle sakinlerinin tek bir sofra etrafında

Sokak iftarları Orta Mahalle ile başladı

16-08-2011 Yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarda, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve paylaşma mesajları verildi.     Mahalle sakinlerinin tek bir sofra etrafında

    Yaklaşık 700 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen iftarda, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk ve paylaşma mesajları verildi.
    Mahalle sakinlerinin tek bir sofra etrafında toplandığı geleneksel sokak iftarları bu yıl ilk olarak orta mahallede başladı. İlçe stadyumu önünde gerçekleştirilen iftara; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ak Parti Bursa Millet Vekili Önder Matlı, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı,Mustafa Eren,Meclis Üyeleri, Daire amirleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.
    İftar alanına erken gelen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Ak Parti Bursa Millet Vekili Önder Matlı, vatandaşlara tek tek hoş geldiniz deyip sohbet etti. Hem güzel havanın hem de hem de birlikte iftar etmenin keyfini yaşayan Orta Mahalle Sakinleri, uygulamadan son derece memnun oldu. İlahiler eşliğinde gerçekleştirilen iftarda ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı. Paylaşma duygusunun üstünde başka bir duygunun olmadığına dikkat çeken Başkan Kurtulan “ Biz hep birlikte bir anlam taşıyoruz, ne mutlu ki Cennet gibi bir Vatanda, paylaşma duygusunun verdiği huzurla yaşamaya devam ediyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek aylarda, birbirine kenetlenmeyi atalarından öğrenmiş bir neslin insanlarıyız. Allah bu huzur ve mutlulukla nice Ramazanları bize görmeyi nasip etsin, hepinizin tuttuğu oruçları ve okuduğu duaları kabul etsin” dedi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın ardından söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise “ Allah oruçlarımızı kabul etsin, nice Ramazanlarda ağız tadıyla buluşmayı nasip etsin.Bugün Ramazanın tam ortasındayız. Somali’de insanlar büyük eziyetler çekiyorlar. Onların çektiği eziyeti anlamak, içinde bulunduğumuz mübarek ayın kıymetini bilmek gerekiyor. Çoluk çocuk, hep birlikte, güler yüzle ve huzurla, aynı sofrada oturmak büyük zenginlik. Çok şükür biz bu zenginliğe sahibiz. Bunun kıymetini bilerek hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.
 
.
.