Sokak İftarları’nda Orta Mahalle buluşması

29-07-2013 Belediyesi’nin düzenlediği Sokak İftarları, Ramazan ayının tüm bereketi ve renkleriyle sürüyor. Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatarak, vatandaşları Ramazan Ayı’nın

Sokak İftarları’nda Orta Mahalle buluşması

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Sokak İftarları, Ramazan ayının tüm bereketi ve renkleriyle sürüyor. Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatarak, vatandaşları Ramazan Ayı’nın manevi ikliminde bir sofra etrafında buluşturan Mustafakemalpaşa Belediyesi, Sokak İftarları’nın 4’sünü Orta Mahalle’de düzenledi. Orta Mahalle Stadyum Caddesi’ndeki iftar yemeğine; AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter Takımı’nın gösterilerinin renk kattığı iftar programında mahalle sakinleri ile bir araya gelen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, vatandaşlarla sohbet ederken, sorunları da dinledi. Başkan kurtulan, iftar sonrası yaptığı konuşmada; “ Bu organizasyonlarla hem vatandaşlarımızla hasbıhal ediyoruz hem de sorunları dinliyoruz. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren bu güzel iftar sofraları bizlere yüzyıllara uzanan kültürümüzü, paylaşmayı, hoşgörüyü hatırlatıyor. 7 yaşından 70 yaşına kadar toplumun tüm kesimlerinin kaynaştığı bu sofralara birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmalıyız. ” dedi. AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise Mustafakemalpaşalılar ile birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek; “ Tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutluyorum” dedi. İftar sonrası nostaljik Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan Belediye Bölge Tiyatrosu ekibi, orta oyunu gösterileri ile Orta Mahallelilere eğlenceli anlar yaşattı.