Sokak hayvanlarına sıcak yuva

27-12-2013 Belediyesi tarafından sokak hayvanlarını olumsuz kış şartlarından etkilenmemeleri için koruma altına alma çalışmaları hızla sürüyor. 2012 yılında hizmete giren Mustafakemalpaşa Belediyesi

Sokak hayvanlarına sıcak yuva

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından sokak hayvanlarını olumsuz kış şartlarından etkilenmemeleri için koruma altına alma çalışmaları hızla sürüyor. 2012 yılında hizmete giren Mustafakemalpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, aralarında hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış hayvanların da bulunduğu sokak hayvanlarını korumaya alıyor. Klinik, tedavi, bakım, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti veren merkezi ziyaret eden Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sokak hayvanlarının ağır kış şartlarında yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri için toplanarak, barınma evinde ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. Hayvan barınağında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, doğadaki tüm canlıların aynı ölçüde yaşama hakkına sahip olduğunu dile getirerek;  “  Son yıllarda gerek kurumların gerekse de sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile sokak hayvanlarının sahiplenilmesi konusunda önemli bir mesafe kat edildi. Belediye olarak bizlerde, hayvanların bakım ve tedavileri noktasında geçmiş yıllara göre çok daha iyi bir yerdeyiz.  Özellikle şu soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarının beslenmesine ve korunmasına ayrı önem veriyoruz.  Sokak hayvanlarına her türlü veterinerlik hizmetlerinin verildiği bu merkezin şartlarını daha da iyileştireceğiz. Bir tek canlının bile olumsuz hava koşullarından ve çeşitli nedenlerden ölmesini engellemek istiyoruz.  Hayvan dostu vatandaşlarımızın bu konuda bizlere destek olacaklarına inanıyorum” dedi.