Sokak hayvanları koruma altında

16-01-2013 Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sokak hayvanlarının olumsuz kış şartlarından etkilenmemeleri ve koruma altına alınmaları için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını söyledi. Doğa

Sokak hayvanları koruma altında

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sokak hayvanlarının olumsuz kış şartlarından etkilenmemeleri ve koruma altına alınmaları için gerekli tüm çalışmaların yapıldığını söyledi. Doğa Dostları Derneği yetkilileri ile bir araya gelen Başkanı Sadi Kurtulan, sokak hayvanları için klinik, tedavi, bakım, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti veren Mustafakemalpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, yapılan çalışmaları inceledi. Sokak hayvanlarının insanlar kadar yaşama, barınma, korunma ihtiyacı olduğunu ve bu merkez ile ihtiyaçların giderildiğini dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sahipsiz hayvanların ağır kış şartlarında yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri için toplanarak, hayvan barınağına götürüldüğünü, barınma evinde kayıtları yapılan köpeklerin kulağına kimlik küpesi takılarak, aşılarının yapıldığını belirtti. ‘Sokak hayvanlarına sahip çıkalım’ Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin fiziki şartlarını daha da iyileştireceklerini kaydeden Başkan Kurtulan;  “  Hayvanları sevmek, onlara sahip çıkmak kültürümüzün önemli bir halkası. Son yıllarda gerek kurumların gerekse de sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ile sokak hayvanlarının sahiplenilmesi konusunda önemli bir mesafe kat edildi. Belediye olarak bizlerde, hayvanların bakım ve tedavileri noktasında geçmiş yıllara göre çok daha iyi bir yerdeyiz. Mustafakemalpaşa’nın belde ve köyleri de dâhil her bölgesinde bulunan sahipsiz hayvanlar buraya getirilerek, hastalığı varsa tedavi ediliyor, yiyecek sıkıntısı çekmeden geçici bir süre ile yaşamlarını burada sürdürüyor. Öncelikli hedefimiz, sokak hayvanlarının sayısını azaltarak, sağlıklı bir nesil oluşturmak. Bunun içinde bu hayvanların sahiplendirilmesi gerekiyor. Hayvan sever vatandaşlarımızın bu konuda bizlere destek olacaklarına inanıyorum. Ayrıca gerekli altyapıyı hazırlayarak hem öğrencilerimize hem de vatandaşlarımıza bunun önemini anlatacağız” dedi. Merkezde barınan hayvanların ısınma sorununu çözdükten sonra süratle kısırlaştırma çalışmalarına geçeceklerini söyleyen Başkan Kurtulan, ayrıca sokak hayvanlarının beslenmeleri içinde farklı yerlere otomatik beslenme noktaları kuracaklarını belirtti. ‘Garip’ yeni yuvasında Doğa Dostları Derneği üyeleri ile birlikte hayvan barınağını gezen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bir süre önce otomobilin altında kalarak ağır yaralanan ve sonrasında tedavi edilerek tekerlekli sandalye ile hayata bağlanan ‘Garip’ isimli köpeği, yeni yuvasına yolcu etti. İstanbul’da bir hayvan sever vatandaşın himayesine alınan köpeğin durumu hakkında barınak görevlilerinden bilgi alan Başkan Kurtulan; “ Garip’in tedavisinin ardından sahiplendirilmesini ve sıcak bir yuvada bakılmasını istiyorduk. İstanbul’da yaşayan duyarlı bir vatandaşımız bu sese kulak vererek Garip’e sahip çıktı. Daha ilk günden beri yaralı köpeğin tedavisine destek olarak, örnek bir hassasiyet ortaya koyan hayvan severlere teşekkür ediyorum” dedi.