Geri Dön

Sokak hayvanları evlerine kavuşuyor

12-01-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, sokak hayvanları sorununa etkin ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla yapımına başladığı Hayvan Barınağı

Sokak hayvanları evlerine kavuşuyor

12-01-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, sokak hayvanları sorununa etkin ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla yapımına başladığı Hayvan Barınağı

     Mustafakemalpaşa Belediyesi, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, sokak hayvanları sorununa etkin ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla yapımına başladığı Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi tamamlanıyor.
Orta Mahalle’deki Belediye Hizmet Alanı’nda yapımı tamamlanmak üzere olan barınak, bir ev ve sağlık merkezi gibi hizmet verecek.
 
     Başıboş hayvan kalmayacak
 
     Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi’nde sokaklardaki sahipsiz hayvanlara; gündelik yaşam alanları içerisinde, insanlarla diğer hayvanlara tehlike teşkil etmemeleri ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için iyileştirme ve bakım işlemleri yapılacak.
Çok fonksiyonlu olarak kullanılacak hayvan barınağında; şehir içerisindeki başıboş hayvanların kısırlaştırılması, bakımı, tedavisi ve barınmaları gerçekleştirilecek.
Tüm veterinerlik hizmetlerinin verileceği modern donanımlı Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi toplam 500 m2 alana sahip ve 50 hayvan kapasiteli olacak.
     3 karantina odası, 7 özel bakım odası, 5 hamile ve yavrular için oda, 1 gıda deposu, 1 ameliyathane veteriner odası, idari bürosu ve bekçi odasının yer alacağı barınakta 100 m2’lik açık ve yarı açık bakım alanlarda bulunacak.
     Dönüşümlü olarak kullanılacak barınakta tedavileri kısa süre içinde yapılacak olan hayvanlar daha sonra alındıkları ortama bırakılacaklar.
 
     ‘Büyük bir eksiklik giderilecek’
 
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,hayvan barınağının hizmete girmesiyle birlikte Mustafakemalpaşa’da önemli bir eksikliğin daha giderileceğini söyledi.
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde hayvanlara rahat yaşama imkanı sağlayarak, iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini amaçladıklarını dile getiren Başkan Kurtulan; “ En fazla şikayet sokak köpeklerinden geliyordu. Bu köpekler, sokakta aç ve susuz kalırken, çevrelerine de tehlikeli olabiliyorlardı. Biz bu köpekleri koruma altına alarak hem insani bir görevi yerine getirmiş olacağız, hem de halkın şikâyetlerinin önüne geçeceğiz. Kanuna göre belediyenin hayvan itlafı yapması zaten yasak, biz bugüne kadar bu konu da gerekli hassasiyeti gösterdik. Bütün hayvanlar yaşama hakkına sahiptir. Kurduğumuz bu merkez sayesinde ilçemizde sıkıntı oluşturan başıboş hayvan sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz. Tedavi ve bakım ihtiyacı olan hayvanları tespit edeceğiz. Bu merkezde sokak hayvanları kısırlaştırılıp, sağlık sorunu varsa tedavi edilecek. Amacımız sokak köpeklerini zararsız hale getirmek ve kayıt altına almaktır. Bu konudaki çalışmalarımızı bilinçli bir şekilde sürdürüyoruz. Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi’ne alınacak ruhsatın ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da desteklerinden yararlanılacak.  Sokak hayvanları konusunda daha da profesyonel çözümler üretmeye devam edeceğiz. Can taşıyan bu varlıkları rehabilite edip topluma zararsız hale getirmek, biz yerel yöneticilerin ve vatandaşlarımızın ortak görevimizdir” dedi.

.

.