Geri Dön

Sokak hayvanları “EV” lerine kavuştu

12-10-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından sokak hayvanları için inşa edilen, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.      Orta Mahalle Ekşikara

Sokak hayvanları “EV” lerine kavuştu

12-10-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından sokak hayvanları için inşa edilen, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.      Orta Mahalle Ekşikara

     Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından sokak hayvanları için inşa edilen, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı.

     Orta Mahalle Ekşikara Mevkii TOKİ konutları arkasında yapılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açılış törenine; İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Doğa Dostları Derneği üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

     Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, doğadaki tüm canlıların, diğer canlılara zarar vermeden özgürce yaşama hakkı olduğuna inandığını belirterek; ” Bu merkezde çevrede tehlike arz eden başıboş gezen köpekler toplanıp merkeze getirilerek uzman veteriner hekimlerce kısırlaştırılıp, küpelenerek doğal ortamlarına bırakılacak.” dedi. Başkan Kurtulan konuşmasında; “Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyor, yaratılan her şeyin kutsal olduğuna inanıyoruz. Bu noktadan hareketle hayata geçirdiğimiz bu merkez bir eksikliğimizi de gidermiş olacak. Merkezimizin kuruluşunda bizleri yalnız bırakmayan, sivil toplum kuruluşlarına, hayvan severlere, belediye çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 Törende bir konuşma yapan Kaymakam Kazım Karabulut; “ Böyle anlamlı bir uygulamanın hayata geçirilmesi bizi çok mutlu etti. Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete geçiren başta Belediye Başkanı Sadi Kurtulan olmak üzere Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne ve destek olan herkese teşekkür ederim” dedi.

     Programa katılan İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik’te konuşmasında böyle bir hizmetin gerekliliğine vurgu yaparak; “ Hayvanlarımızın doğru ve iyi ortamlarda muhafaza edilerek, gerekli bakımlarının, ihtiyaçlarının karşılanması ve en önemlisi kısırlaştırılarak tekrar doğal ortamlarına bırakılması son derece önemli bir konu. Bu konuda titizlikle çalışarak böyle bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren başta Belediye Başkanı Sayın Sadi Kurtulan olmak üzere destek veren herkesi tebrik ediyorum” dedi

     Konuşmaların ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tanıtımının sağlanmasında afiş tasarımlarına katkı sağlayan öğretmen Mine Büyük ve öğrenci Elif Nur Arı’ya Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından plaket takdim edildi.

     Program, açılış kurdelesinin kesimi, protokolün rehabilitasyon merkezini ziyareti ve verilen ikramlarla sona erdi.

     50  hayvan kapasiteli merkezde; rehabilitasyon işlemleri yapılan sokak hayvanları için, muayene, tedavi, kısırlaştırma hizmeti verilecek.

 
.
.
.
.