Servis Araçları Denetimleri Sürüyor

17-06-2009 Zabıta Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Trafik Bürosu personeli Servis hizmetlerinde kullanılmakta bulunan servis araçlarının denetimine devam ediyor. 2006 yılında yayımlanan servis

Servis Araçları Denetimleri Sürüyor

Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Trafik Bürosu personeli Servis hizmetlerinde kullanılmakta bulunan servis araçlarının denetimine devam ediyor.

2006 yılında yayımlanan servis araçları yönetmeliği ve 2002/42 sayılı il trafik komisyon kararları doğrultusunda genellikle servis araçlarının yoğun olduğu saatlerde araçların denetimlerine başlandı.

Toplu taşıma izin belgesi ve güzergah izin belgesi olmayan S plakalı servis araç sahipleri gerekli olan belgelerini süresi içerisinde almaları yönünde uyarılarak, S plakası olmadığı halde servis hizmetinde kullanılan araçlar ve İl Trafik komisyon kararında da belirtildiği şekilde kayıtlı bulunduğu yer dışında faaliyet gösterdiği tespit edilen S plakalı servis araçları hakkında yasal işlem yapıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Sadi KURTULAN “ S plakası olmayan ve İl trafik komisyon kararına istinaden bağlı bulunduğu yer dışında faaliyet gösteren S plakalı servis araçlarının denetimleri sıklaşacak olup, bu gibi servis hizmetlerinde kullanılan araçların çalışmasına izin verilmeyecektir. Korsan servis taşımacılığı ve eksik evrakla taşımacılığa izin vermeyerek, vatandaşların güven içinde servis hizmetlerinden faydalanması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.