Geri Dön

Şenpamukçu’ya vefa

16-05-2011 Belediyesi, merhum Gazeteci-Yazar İsmail Hakkı Şenpamukçu’nun kitapları yeniden düzenlendi. Kitabın tanıtım törenine Şenpamukçu ailesinin üyeleri de katıldı.   Mustafakemalpaşa Belediyesi ‘Kültür

Şenpamukçu’ya vefa

16-05-2011 Belediyesi, merhum Gazeteci-Yazar İsmail Hakkı Şenpamukçu’nun kitapları yeniden düzenlendi. Kitabın tanıtım törenine Şenpamukçu ailesinin üyeleri de katıldı.   Mustafakemalpaşa Belediyesi ‘Kültür

Mustafakemalpaşa Belediyesi, merhum Gazeteci-Yazar İsmail Hakkı Şenpamukçu’nun kitapları yeniden düzenlendi. Kitabın tanıtım törenine Şenpamukçu ailesinin üyeleri de katıldı.

 

Mustafakemalpaşa Belediyesi ‘Kültür Hizmetlerine’ bir yenisini daha ekledi. Belediye tarafından yeniden düzenlenen ‘Mustafakemalpaşa görüşlerim’ isimli kitap, Şenpamukçu ailesinin de katıldığı törenle tanıtıldı.

Hande Otel’de düzenlenen tanıtım törenine; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan yardımcıları Ayhan Dadak ve Galip Çakmakçı, Merhum Şenpamukçu’nun eşi Güner Şenpamukçu, oğlu Mehmet Şenpamukçu, kızı Meltem Karakaşlar ve aile üyeleri, Belediye Meclis üyeleri Engin Sökmen ve Mehmet Atılgan, Dr. Murat Çubukçu ve Halik Ersöz ile basın mensupları katıldı.

İlçeye değer katanları hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, “Belediye olarak bugüne kadar 10 kitabı yayına hazırladık. Kültür hizmetlerimiz biz görevde olduğumuz sürece devam edecektir. Mustafakemalpaşa’nın son yüzyılının bilgisine bu kitaplar sayesinde ulaşmaktayız. Çok büyük fedakarlık ve emekle ortaya konan bu eserler bir anlamda yeniden gün yüzüne çıkıyor. Bugün burada hep beraber bunun heyecanını yaşıyoruz. İsmail Hakkı Şenpamukçu’nun değerli ailesi ile yaptığımız görüşmelerimizde de kitapların yeniden basımı konusunda çok heyecanlı ve sevgi dolu olduklarını gördük. Merhum Şenpamukçu da bizler gibi Mustafakemalpaşa sevdalısıydı. Bu kitabın nice Mustafakemalpaşa sevdalılarına bir pencere açarak ışık olmasını diliyorum” dedi.

Merhum İsmail Hakkı Şenpamukçu’nun oğlu Mehmet Şenpamukçu ise babasının kitaplarının yeniden düzenlenerek basılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bizler babamızın Mustafakelmalpaşa’ya dair anıları ile büyüdük. Bu eser bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimize, gençlerimize ve gelecekte bu tür çalışmalar yapmayı düşünenlere iyi bir kaynak olmasının yanı sıra eğitim hizmetinde de olacaktır. Mustafakemalpaşa’nın ‘Pamukçu Abisi’ sağ olup eserinin tekrar düzenlendiğini görseydi ‘Helal olsun çocuklar, iyi iş çıkardınız’ derdi. Şenpamukçu ailesi olarak rahmetli babamın kitaplarının Mustafakemalpaşa’nın eğitim ve kültür hayatına tekrar kazandırılmasını sağlayan Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan’a, eserleri büyük bir emek vererek düzenleyen Dr. Murat Çubukçu ve Halit Ersöz’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Güner Şenpamukçu’ya plaket, çeçik ve eşi İsmail Hakkı Şenpumukçu’nun 1952 yılında çıkardığı ‘Ataeli’ gazetesinin ilk sayısı hediye edildi. Başkan Kurtulan, Mehmet Şenpamukçu’ya da doğduğu ilk günkü ‘Ataeli’ gazetesi hediye edildi.