Geri Dön

Şehit Aileleri Konya’da

17-12-2009 aileleri belediyemizin düzenlediği organizasyonla Hz. Mevlana’nın 736. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen

Şehit Aileleri Konya’da

17-12-2009 aileleri belediyemizin düzenlediği organizasyonla Hz. Mevlana’nın 736. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen

Şehit aileleri belediyemizin düzenlediği organizasyonla Hz. Mevlana’nın 736. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri çerçevesinde Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen “ Sema Töreni” ve Mevlana’yı anma etkinliklerine katıldı. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde yaşanan grizu patlaması sonucu maden ocağında gecesini gündüzüne katarak çalışan personelin de Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan tarafından moral amaçlı şehit aileleriyle birlikte bu etkinliğe katılımları sağlandı.

15 Aralık Salı gecesi Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından yolcu edilen şehit aileleri saat 14:00’te Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı. Tasavvuf Müziği Konseriyle başlayan programda, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni ve Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan tarafından Hz. Mevlana’dan seçme beyitler seslendirildi. Ardından İstanbul Tarihi Türk Musikisi Topluluğu Müdürü Ömer Tuğrul İnançer, günün anlam ve önemini ilişkin olarak Hz. Mevlana’yı anlattı. Daha sonra program Konya İl Kültür Turizm Bakanlığı Semazen Topluluğunun Mevlevi ayini şerifi icra etmeleriyle devam etti. Semazenlerin muhteşem gösterileri katılan tüm konukları mest etti.

Programın ardından Hz. Mevlana’nın türbesi ve Hz. Mevlana müzesi de ziyaret edildi. Konya’nın büyüsüne kapılan ziyaretçilerimiz gezdikleri ve gördükleri yerlerde duygusal anlar yaşarken, mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Konya gezisinin ardından konaklama için akşam Nasreddin Hoca’nın şehri Akşehir’e geçildi. Burada konuklarımız Akşehir Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ali Gürlek tarafından karşılandı. Yenilen nefis meşhur etli ekmekli akşam yemeğinin ardından konaklama için Akşehir Öğretmen Evi’ne geçildi. Ertesi gün yorgunluklarını atan şehit aileleri sabah kahvaltısının ardından Akşehir’de bulunan Selçuklulara ait 800 yıllık Selçuklu Mezarlığını ziyaret ederek, mezarlık içerisinde yer alan Nasreddin Hoca’nın kabrini de görme fırsatı yakaladı. Şehrin ortasında Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla yapılan Nasreddin Hoca’nın kazanı ise görülmeye değer yerlerden biriydi. Akşehir’den hareket eden şehit ailelerinin son durağı ise Kütahya oldu. Kütahya Ulu Camiinde öğle namazını kılan aileler aynı zamanda cami etrafında yer alan çini ve arkeoloji müzelerini gezdi. Son olarak Kütahya’nın meşhur çini çarşısını gezen aileler, yakınlarına aldıkları küçük hediyelerle Mustafakemalpaşa’ya doğru yola çıktı.

Yaşadıkları iki günün ömürlerinde güzel bir anı olarak kalacağını ifade eden aileler Mustafakemalpaşa’da kendilerini bekleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtalan’a bu mutluluğu yaşamalarına vesile olmasından dolayı teşekkürlerini ilettiler.