Sciacca Belediyesi ile “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı

27-09-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi İtalya'nın Sciacca Belediyesi ile “Kardeş Şehir” protokolünü imzaladı.      Türkiye’deki belediyeler ile Avrupa’daki belediyeler arasındaki ve Türkiye’deki belediyelerin kendi

Sciacca Belediyesi ile “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı

Türkiye’deki belediyeler ile Avrupa’daki belediyeler arasındaki ve Türkiye’deki belediyelerin kendi aralarındaki kardeş kent ilişkilerinin sayısının artırılması ve kapsamının geliştirilmesi amacı ile düzenlenen Ab projesi çerçevesinde, Mustafakemalpaşa Belediyesi ile İtalya'nın Sciacca Belediyesi “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı.
     İki gündür Mustafakemalpaşa’da bulunan heyet, bu zaman zarfında ilçede çeşitli inceleme ve araştırma ziyaretlerinde bulundu. Mustafakemalpaşa’da ne tür ticari anlaşmalar yapılabileceği, tarihi ve turistik anlamda ne tür bağlantılar kurulabileceğinin araştırıldığı gezilerde heyete önderlik eden Başkan vekili Ayhan Dadak, "Kardeş belediyelerimiz arasına İtalya'dan çok önemli bir belediyeyi daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kardeş belediyeler projesi ticari ve turistik anlamda büyük öneme sahip bu nedenle misafirlerimizin ilçemizi tanıyabilmeleri açısından araştırma gezileri yaptırdık ve bu ziyaretler oldukça verimli geçti." dedi.

İtalya’dan gelen konuklar Belediye Başkan Vekili Ayhan Dadak ve Meclis Üyesi Nuray Laçiner önderliğinde ilçede yer alan Tat Konserve Aş. Aslanoba, Tigem, Kestelek Bor madeni, İlçe Kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaretlerde bulundu. Termal kaynaklar yönünde zengin olan Sciacca Belediyesi Tümbüldek Kaplıcaları ve Suuçtu Şelalesi’ni de görmeden gitmedi. Burada termal turizm anlamında Mustafakemalpaşa’ya ne tür katkılarda bulunabilecekleri konusunda incelemelerde bulundu. İki günlük ziyaretlerin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Sciacca Belediyesi arasında düzenlenen Kardeş Belediye protokolü imzalandı. Dostluk mesajlarının verildiği törende anlaşmanın kağıt üzerinde kalmayarak hem Mustafakemalpaşa’ya hem de Sciacca’ya önemli katkılar sağlayacağı bildirildi. İmza töreni sonunda Belediye Başkan vekili Ayhan Dadak, konuklara günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

.