Saygıner ıstakaya engelliler için vuracak

27-03-2015 Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, engelli öğrencilerin de katılacağı bilardo şampiyonası için Mustafakemalpaşa’ya gelecek. Sporun her dalını geniş kitlelere ulaştırma amacıyla; atletizmden,

Saygıner ıstakaya engelliler için vuracak

Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, engelli öğrencilerin de katılacağı bilardo şampiyonası için Mustafakemalpaşa’ya gelecek. Sporun her dalını geniş kitlelere ulaştırma amacıyla; atletizmden, downhill’e, yamaç paraşütünden, sokak basketboluna kadar birçok etkinliğe desteğini sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, işitme, zihinsel, bedensel ve otistik engelli öğrencilerinde katılacağı bilardo turnuvası için kolları sıvadı. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin de katkı verdiği bilardo sporunun yaygınlaştırılmasını hedefleyen ‘Istakadan İstikbale-Engel Olan Yok’ projesine kayıt başvuruları başladı. 17-18-19 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Pool 8 Top Amerikan Biardo Şampiyonası’na engelli, engelsiz tüm öğrenciler katılabilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Spor ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Bilardo Federasyonu tarafından da desteklenen turnuvanın en büyük sürprizi ise Semih Saygıner olacak. Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner, engelli öğrencilere destek için etkinliğe katılarak, hünerlerini sergileyecek.   ‘Spor herkese lazım’   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bedenin ve zekânın birleştiği bilardo sporunu bu tür organizasyonlarla Mustafakemalpaşa’da yaygınlaştırarak, çocuklara daha iyi tanıtılacağını söyledi. Her yaştan insana spor yaptırmayı istediklerini belirten Başkan Kurtulan; “ Bu etkinlik, engelli öğrencilerimizin sosyal hayatına renk katacağı gibi, diğer öğrencilerle kaynaşmalarına da olanak sağlayacak. Bu anlamlı organizasyona değer katanlara teşekkür ediyorum” dedi. Şampiyonaya katılmak isteyenler 14 Nisan 2015 tarihine kadar Pelit Bilardo Spor Kulübü’ne kayıt yaptırabilecek.