Satranç şampiyonlarına ödül

25-04-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi organizasyonuyla düzenlenen Satranç Turnuvası’nda dereceye girenler ödüllendirildi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Satranç Turnuvası’na küçükler ve

Satranç şampiyonlarına ödül

Satranç Turnuvası’nda dereceye girenler ödüllendirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Satranç Turnuvası’na küçükler ve büyükler kategorilerinde 250 çocuk katıldı.

Uğur Böceği Kültür Merkezi’ndeki satranç kurslarına katılan çocukların hünerlerini sergilediği etkinliğin nefes kesen final müsabakaları Adnan Menderes Meydanı’nda yapıldı.

Müsabakalara katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, satranç gibi zeka geliştirici sporların küçük yaşlarda çocuklara kazandırılmasının önemine dikkat çekti.

‘Çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz’

Başkan Kurtulan; ” Geleceğimizin mimarı çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak sosyal projeleri hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımızın mutlaka bir spor dalı ile ilgilenmelerini hedefliyoruz. Satranç gibi birey gelişimine yön veren, muhakeme gücünü arttıran  zihin sporlarını yaygınlaştıracağız. Uğur Böceği Kültür Merkezi’de yüzlerce çocuğumuza kurslar vererek bu hedefe öncülük ediyor. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yılında bu etkinliğe katılan çocuklarımıza, ailelerine ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Müsabakaların ardından büyükler kategorisinde birinciliği Alper Teker kazanırken Burak Cihan ikinci, Ramazan Teker üçüncü ve Deniz Fırat Eryılmaz dördüncü oldu.

Küçükler kategorisinde ise Murat Talha Sarı birinci, Ahmet Saner ikinci, Beren Naz Demirkol üçüncü ve Kaan alp Özçiğdem’de dördüncülüğü elde etti.

Turnuvanın ardından dereceye giren çocuklara Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından hediye çeki, bisiklet ve tablet hediye edildi.