Geri Dön

Şanlıurfa’dan Mustafakemalpaşa’ya sevgi buluşması

17-05-2011 Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şanlıurfa’dan Bursa Mustafakemalpaşa’ya sevgi buluşması

Şanlıurfa’dan Mustafakemalpaşa’ya sevgi buluşması

17-05-2011 Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şanlıurfa’dan Bursa Mustafakemalpaşa’ya sevgi buluşması

     Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şanlıurfa’dan Bursa Mustafakemalpaşa’ya sevgi buluşması Projesi’nin ilk ayağı gerçekleştirildi.

     Mustafakemalpaşa’da Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı ( YSÖP) çerçevesinde eğitim gören 15 öğrenci, Sevgi Buluşması Projesi kapsamında yer alan Şanlıurfa’da ki öğrencilerle buluştu.

     Projenin ilk ayağı olan Şanlıurfa buluşması gerçekleştirildi. Şanlıurfa’da gerçekleştirilen buluşmaya; Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında yer alan 10-14 yaş grubu 15 öğrenci ve proje kapsamında görevli Mustafakemalpaşa Belediye Personelleri Nalan Nayan, Burak Özbalıkçı,F.Serdar Varkan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görevli Şemsettin Bayram ve Elif Uğur katıldı.

     Gezi esnasında Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin’de ziyaret edildi. Balıklı Göl’den Harran’a, Urfa Kalesinden Kapalı Çarşıya, Hz.Eyyüp’den Akçakale Sınır Kapsı’na, Atatürk Barajı’na ve daha birçok tarihi ve turistik yerleri tek tek ziyaret eden öğrenciler Şanlıurfa’ya hayran kaldı. Bir haftalık ziyarette doğu ve batı kültürünün bir araya getirilerek bu kadar güzel harmanlanması ise hafızalarda güzel anlar bıraktı. Düzenlenen ziyaretler esnasında ise en unutulmaz anlardan biri de, Şanlıurfa’nın olmazsa olmazları arasında yer alan sıra geceleriydi.

Projenin içeriği

     T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Destek Programı tarafından finanse edilen, Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonu’nda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığın da gerçekleştirilen projede; Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı  (YSÖP) kapsamında eğitime erişimi sağlanan öğrencilerin okula devam etmesi ve uyumlarının sağlanması amaçlanmaktadır.

     Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı ( YSÖP) ile zorunlu eğitim çağı kapsamında olup, çeşitli sebeplerle öğrenimlerini yaşıtlarıyla birlikte zamanında yapamamış olan 10-14 yaş grubundaki çocukların eğitimlerini akranları ile birlikte devam edebilecekleri yeterlilikleri kazandırarak, ilköğretime devamlarının sağlanması planlanmıştır. Bu sebeple Mustafakemalpaşa’da yaşayan Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı Kapsamında yer alan 10-14 yaş grubu 15 öğrenci Şanlıurfa’ya giderek projenin ilk ayağını gerçekleştirdi.

 

.

.

.

.

 

.

 

.

 

 

 

.

 

.

 

.