Geri Dön

Şampiyon güreşçiye altın ödülü

19-04-2012    Mustafakemalpaşa Belediyespor güreşçileri, minderdeki gücünü göstermeye devam ediyor.      Mustafakemalpaşa Belediyespor güreşçisi Tolga Akyüz, Ukrayna’da düzenlenen ‘Uluslar

Şampiyon güreşçiye altın ödülü

19-04-2012    Mustafakemalpaşa Belediyespor güreşçileri, minderdeki gücünü göstermeye devam ediyor.      Mustafakemalpaşa Belediyespor güreşçisi Tolga Akyüz, Ukrayna’da düzenlenen ‘Uluslar

     Mustafakemalpaşa Belediyespor güreşçileri, minderdeki gücünü göstermeye devam ediyor.

     Mustafakemalpaşa Belediyespor güreşçisi Tolga Akyüz, Ukrayna’da düzenlenen ‘Uluslar Arası Serbest Güreş Şampiyonası’ndan altın madalya ile dönerek, büyük bir başarıya imza attı.

     11-13 Nisan tarihlerinde Ukrayna’da yapılan 9. Uluslar Arası Nikolay Gorgiyeviç Mandry Serbest Güreş Şampiyonası’na katılan 9 kişilik Bursa kafilesi arasında yer alan Mustafakemalpaşa Belediyespor Güreş Takımı sporcusu Tolga Akyüz, 29 kg’da turnuva şampiyonu oldu.

     10 ülkeden 20 takımın katıldığı şampiyonanın en teknik güreşçisi de seçilen Züferbey YİBO 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Tolga Akyüz, başarısını Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’la paylaştı.

Şampiyon güreşçi, Belediyespor Güreş Antrenörü Sebahatin Ayyıldız,  Züferbey YİBO Müdürü Murat Boy ve takım arkadaşları ile birlikte Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.

     Şampiyona’da Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil eden küçük güreşçiyi kutlayan Başkan Kurtulan, kazanılan uluslar arası başarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

     Başkan Kurtulan, Belediyespor’un en büyük amacının gençleri spora teşvik etmek, ulusal ve uluslar arası alanda başarılı sporcular yetiştirmek olduğuna vurgu yaparken; “ Biz birkaç yıldır güreşe verdiğimiz desteğin meyvelerini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Kazanılan başarıları gördükçe gelecek için ümitleniyoruz. Zirveye çıkmak zordur. Fakat zirvede kalmak daha da zordur. Bunun için hiç durmadan çalışmak gerekiyor. Daha küçük yaşlarda ata sporumuzda bu başarıyı elde eden güreşçimizin, gelecekte çok daha büyük başarılar kazanacağına yürekten inanıyorum. Kendisini yetiştiren başta ailesi, öğretmenleri ve antrenörlerini kutluyorum. Belediyespor’un tüm branşlarında mücadele eden çocuklarımız, Mustafakemalpaşa’nın adını duyurmaya devam edecektir. Onlara desteğimiz hep sürecek” dedi.

     Belediyespor Güreş Takımı Antrenörü Sebahattin Ayyıldız’da konuşmasında; “ Başta Belediye Başkanımız olmak üzere bizlere her zaman destek verenlere teşekkür ediyoruz. Bu madalyalarımızı da Mustafakemalpaşa halkına hediye ediyoruz” diye konuştu.

     Mustafakemalpaşa Belediyespor güreşçisi Tolga Akyüz ise bundan sonraki turnuvalarda da şampiyonluklar kazanmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

     Konuşmaların ardından Başkan Kurtulan, şampiyon güreşçiyi altınla ödüllendirerek başarılarının devamını diledi.


Büyük şampiyondan küçük şampiyona tebrik

 

     Mustafakemalpaşa Belediyespor güreşçisi Tolga Akyüz’e kazandığı başarıdan dolayı bir kutlamada Türkiye’nin Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu Rıza Kaya Alp’ten geldi.

     Milli güreşçi Rıza Kaya Alp, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaretinde tanıştığı Tolga Akyüz’le sohbet etti.

     Küçük güreşçinin başarı hikâyesini dinleyen Alp; “ Kardeşimizi bu küçük yaşlarda gösterdiği cesaret ve kazandığı başarıdan dolayı kutluyorum. Gelecekte, kendisini milli takım formasıyla görmek istiyorum. Daha çok çalışarak bunu başaracağına inanıyorum” dedi. 

.

.

.