Geri Dön

‘ Sağlam adımlarla Mustafakemalpaşa’nın geleceğini kuruyoruz’

27-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tek Rumeli Televizyonu’nda yayınlanan ‘Yerelden Genele’ programına konuk oldu.      Cuma akşamları ekrana gelen Türkiye ve

‘ Sağlam adımlarla Mustafakemalpaşa’nın geleceğini kuruyoruz’

27-03-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tek Rumeli Televizyonu’nda yayınlanan ‘Yerelden Genele’ programına konuk oldu.      Cuma akşamları ekrana gelen Türkiye ve

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tek Rumeli Televizyonu’nda yayınlanan ‘Yerelden Genele’ programına konuk oldu.
     Cuma akşamları ekrana gelen Türkiye ve Bursa siyasetinin nabzının attığı programda Gazeteci - Yazar İlhami Yıldız’ın konuğu olan Başkan Kurtulan, belediye başkanlığında geçen üç yılda yaptıkları hizmetleri ve yeni dönemdeki hedeflerini anlatırken, izleyicilerin sorularını da yanıtladı.
     Belediyeciliğin halka hizmet yeri olduğunu ve kendisinin de bu hizmete talip olarak, halktan görev istediğini belirten Başkan Sadi Kurtulan ; “ Biz hizmete talip olduk. Halka hizmet etmeyi kutsal bir görev bildik. Halktan yetki istedik. Halkımız desteğini esirgemedi. Üç yıllık görev süremizde elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olduk. Söz verdik. Verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Halkımızın mutluluğu ve huzuru için her güzel hizmetin altında imzamız vardır. İlçemizin her yerinde yenileme, düzenleme ve inşa çalışmalarımız devam ediyor. Cadde ve sokaklarımızda yenileme, asfalt ve parke çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İŞ-KUR işbirliği ile açtığımız kurslarda katılımcılar meslek edinme imkânı buluyor. Çocuklara, engellilere, yoksullara, yaşlılara, kısaca halkımızın her kesimine hizmet götürme çabası içindeyiz. Çevreye duyarlı, vatandaşın talepleri ile iç içe, bugünden geleceği de kuşatacak çalışmalar yapma arzusu taşıyan hizmet anlayışındayız. İlçemizin daha yaşanabilir hale gelmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. İlçemiz için yeni istihdam alanlarını ortaya çıkarmamız gerekiyor. Tarım ve tarımsal sanayinin yanı sıra, termal ve doğa turizmi alanlarındaki çabalarımız bu yöndedir. Tümbüldek Kaplıcaları’nı, Suuçtu ve diğer doğal güzelliklerimizi, mermer ve bor madenimizi daha iyi tanıtacağız. Yapılacak yatırımların önünü açacağız.
     Belediye hizmet binamızı yeniledik. Eski hizmet binamızın yıkım işlemleri başladı. Bitince ilçemiz güzel bir kent meydanına kavuşacak.
     Önümüzdeki hizmet yıllarımızın da dolu dolu geçmesi için plan ve projelerimiz hazır. İlk olarak ‘Adnan Menderes Meydanı’nın düzenlemesini yapacağız. Ayrıca ‘ Mustafakemalpaşa Deresi ve Çevresi Rekreasyon Projesi’ ile dere boyunda yeni bir cazibe merkezi oluşturacağız. Vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri, aileleri ile birlikte vakit geçirebilecekleri, nezih ortamlar yapacağız. Yine ilçemiz girişinde bulunan ve yaklaşık 60 dönümlük bir alanı kaplayan bölgede, sosyal yaşam merkezi oluşturacağız. Çocuğundan yaşlısına her vatandaşın, spor, eğlence, sanat, gezi ve diğer aktiviteleri bir arada bulabileceği bir merkez olacak. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda bitirme gayreti içinde olacağız.
     Ayrıca, ilçemiz yeni bir hükümet binası, adliye sarayı ve devlet hastanesi binasına kavuşacak. Bunlarla ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir.
     Halkımıza hizmet için söz verdik. Yaptık. Yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bir saatlik programın ardından Tek Rumeli Televizyonu sahibi Atilla Baykan’a teşekkür ederek, hediye verdi.
     Başkan Kurtulan; “ Medya herkes için olduğu gibi bizler için de çok önemlidir. Bizler hizmet insanıyız. Tabii ki, hizmetlerimizin bilinmesini, tanıtılmasını da bekleriz. Bu hususta en büyük desteği medyadan görmekteyiz. Tek Rumeli Televizyonu da bizlere bu desteği en üst düzeyde vermektedir. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
.