Rumuz Goncagül, Yalıntaş’da sahnelendi

26-05-2014 Belediyesi Bölge Tiyatrosu, yeni sezondaki oyunlarına ‘Rumuz Goncagül’le devam etti. Birçok topluluk tarafından yıllarca sahnelenen Oktay Arayıcı’nın 1977 yılında kaleme aldığı

Rumuz Goncagül, Yalıntaş’da sahnelendi

Mustafakemalpaşa Belediyesi Bölge Tiyatrosu, yeni sezondaki oyunlarına ‘Rumuz Goncagül’le devam etti. Birçok topluluk tarafından yıllarca sahnelenen Oktay Arayıcı’nın 1977 yılında kaleme aldığı ölümsüz eseri Rumuz Goncagül, Ziya Kantir’in yönetmenliğinde bu kez Yalıntaş Mahallesi’nde tiyatro severlerle buluştu. Yalıntaş Kültür Merkezi’nde sergilenen ilk tiyatro eseri olma özelliğini taşıyan oyunda; Yasemin Bircan, Samet Çınar, Zafer Uğur, Gülşah Güven, Ali Göksu, Can Yazıcıoğlu, Deniz Yayın, Şule Tuğrul ve Metin Bulut sahne aldı. İki perdelik seyirlik oyunda; Kızıyla (Gülsüm) birlikte, iki odalı kiralık bir evde güç koşullarda yaşayan dul kadın (İnsaf Hanım), içinde bulundukları sıkıntılı ekonomik hayattan çıkış yolunu, kızını varlıklı biriyle evlendirmekte bulur. Gazeteye ‘Goncagül’ rumuzuyla verdikleri ilana gelen başvurular arasında seçim zorluğu yaşarlarken, kızı aslında evin diğer odasını kiraya verdikleri adamı (Sıtkı) sevmektedir. Olayların beklenmedik şekilde geliştiği oyunda anne-kızın ayakta kalma mücadelesi ilgiyle izlenirken, trajikomik bir üslupla sahneye aktarılan oyun büyük alkış aldı. Oyunun ardından tiyatro ekibini kutlayarak, çiçek veren Belediye Başkan Yardımcısı Enver Erdoğan, kültürel ve sanatsal aktiviteleri Mustafakemalpaşa’daki her mahalleye ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.