Rumelili kadınlardan Başkan Kurtulan’a ziyaret

25-04-2013 Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Kadın Kolları yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Kurtulan, Rumeli Halk Oyunları

Rumelili kadınlardan Başkan Kurtulan’a ziyaret

Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Kadın Kolları yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Kurtulan, Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Ayşe Türkcan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette misafirlerini makamında ağırladı. Başkan Sadi Kurtulan’a bir buket çiçek sunan Kadın Kolları Başkanı Türkcan, Mustafakemalpaşa’da çok sayıda Rumeli göçmeni ailenin yaşadığını söylerken, dernek olarak amaçlarının bu ailelerle yakın ilişkiler kurarak, dostluk bağlarını çeşitli etkinliklerle güçlendirmek olduğunu belirtti. Türkcan ayrıca, Balkanlardaki kardeş kentlerle Mustafakemalpaşa arasında sosyal, ekonomik ve kültürel iş birliğinin arttırılması amacıyla yaptığı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür ederken, dernek olarak kendilerinin de Rumeli toprakları ile gönül köprülerinin kurulması için her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Kadın Kolları yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. Balkan toprakları ile Anadolu arasında çok güçlü tarihsel bağların bulunduğuna dikkat çeken Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Dünya her alanda hızlı bir değişimden geçiyor. Ülkeler arasında kurulan gönül köprüleri sınırları ortadan kaldırıyor, bizleri birbirimize daha çok yaklaştırıyor. Aynı şekilde Mustafakemalpaşa’da yaşayan herkesin genelde Balkanlar ile arasında mutlak bir bağı var. Bizim hedefimiz, insanları birbirine yakınlaştıracak yolları açmak. Bunun için gerek biz yerel yöneticilere, gerekse de iş adamları ve sivil toplum teşkilatlarına büyük görev düşüyor. Ülkeler arasında kurulacak kardeşlik köprüleri de ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesinden geçiyor. Bunun için birlikte çalışacağız” dedi. Başkan Kurtulan ziyarette misafirlerine Mustafakemalpaşa’yı tanıtan kitaplar hediye etti.