Rumeliler Derneği’nden tanışma ziyareti

18-06-2012 Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği’nin yeni yönetimi, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.      Mayıs ayında yapılan kongrede Rumeli

Rumeliler Derneği’nden tanışma ziyareti

Mayıs ayında yapılan kongrede Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanlığı’na seçilen Abdullah Türkcan, yeni yönetimiyle birlikte Başkan Sadi Kurtulan’a tanışma ziyaretinde bulundu.

Başkan Kurtulan ile makamında görüşen Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Türkcan, Balkan toprakları ile Türkiye arasındaki tarihsel bağları Mustafakemalpaşa özelinde daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını söylerken, bunun için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını dile getirdi.

Belediyenin hizmetlerini yakından takip ettiklerini belirten Türkcan, Başkan Sadi Kurtulan’a çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sadi Kurtulan ise belediyenin çalışmaları hakkında Rumeliler Derneği heyetine bilgiler verdi.

Mustafakemalpaşa’ya yeni bir vizyon ve kalıcı hizmetler kazandırmak için gece-gündüz çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bununla birlikte Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin gelişimi için 3 yıldır önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Başkan Kurtulan; “Her yıl Balkan topraklarında yaşayan kardeşlerimizi çeşitli etkinliklerle Mustafakemalpaşa’da misafir ediyoruz. Kardeş şehirler ve kardeş okullar projeleriyle ülkeler arasındaki tarihsel bağlar, yeni dostluk köprüleri kurularak güçleniyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak, bu yöndeki çalışmalarımız sürecek. Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği’nin Balkanlar ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişimi için atacağı her adıma destek vermeye hazırız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

.