Rumeli Balkan Federasyonu’ndan iftar

25-07-2012 Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği iftar programına katıldı.      60 dernekten oluşan ve Türkiye’nin en büyük

Rumeli Balkan Federasyonu’ndan iftar

60 dernekten oluşan ve Türkiye’nin en büyük derneklerinden biri olan Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar programı bu yıl İBB Topkapı Panaroma Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.
     İftara; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, STK temsilcileri, dernek üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
     İftar yemeğinin arından programın açılış konuşmasını yapan Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, iftar programına katılan herkese teşekkür etti. Dernek eski başkan ve yöneticilerinin çok güzel çalışmalar yaptığını ve kendisinin de çok çalışacağını ifade eden Bölükbaşı; “Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nu Balkanlar’dan ve Kafkaslar’dan gelenleri bir araya getirmek ve birliğimizi beraberliğimizi sağlamak için kurduk” dedi.
     Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’da konuşmasında; “Siyasi farklılıklarımız, Rumeli-Balkan konusu söz konusu edilince hiçbir zaman fark olarak ortaya çıkmaz. Hepimiz el ele verip yüz yılların hatırasını yaşatmalıyız ve anlatmalıyız” dedi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da Balkan kültürünü toplum ve ülke menfaatlerini ön planda tutarak gelecek nesillere aktarma faaliyetlerini yürüten Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’na teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.