Renkler Cumhuriyeti’ne miniklerden büyük ilgi

05-04-2010 Gönüllüleri Tiyatro Topluluğu, ‘Mesele Tiyatro Projesi’ kapsamında “Renkler Cumhuriyeti” isimli oyunlarını Belediye Düğün Salonu’nda sahneledi. Toplum Gönülleri Tiyatro Topluluğu üyeleri, Mustafakemalpaşa

Renkler Cumhuriyeti’ne miniklerden büyük ilgi

Toplum Gönüllüleri Tiyatro Topluluğu, ‘Mesele Tiyatro Projesi’ kapsamında “Renkler Cumhuriyeti” isimli oyunlarını Belediye Düğün Salonu’nda sahneledi.

Toplum Gönülleri Tiyatro Topluluğu üyeleri, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Renkler Cumhuriyeti” adlı oyunlarını, 10:30,12:30 ve 14:30 olmak üzere 3 seansta 07-11 yaş grubu ilköğretim okulu öğrencileri için sahneye koydu.

Öğrencilerin büyük bir keyif ve coşkuyla izledikleri oyunda; her şeyin yolunda olduğu Renkler Krallığı’nın kötü kalpli sihirbaz tarafından ele geçirilişi, Kraliçe’nin ülkesini bu durumdan kurtarışı ve halkın kendi içerisinde yaptığı hesaplaşmalarla krallığın iyi bir şey olmadığı, artık halkın kendi kendini yönetmesi gerektiği anlatıldı.

Oyunun sonunda ise Renkler Krallığı yerini yeni ve çağdaş yönetim biçimi olan Renkler Cumhuriyeti’ne bırakarak öğrencilerin de katılımıyla seçim yapıldı ve eski kraliçenin, yeni kurulan Renkler Cumhuriyeti’nin başkanı olmasıyla oyun son buldu.