Radyo amatörleri Suuçtu'da yarıştı

09-11-2018 Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından marka tescili gerçekleştirilerek doğa dostu sosyal tesislerle donatılan ve birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı, bu kez radyo amatörlerinin yarışmasına sahne oldu. Türkiye R

Radyo amatörleri Suuçtu'da yarıştı

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti'nin düzenlediği 'Radyo Sinyalleri Arama Yarışması'nda (ARDF) bir araya gelen 50 yarışmacı, sınırları belirlenmiş ormanlık alanda radyo alıcısı, harita ve pusula kullanarak önceden saklanmış olan radyo vericilerini bulmak için yarıştı.

Fotoğraf sanatçılarından doğa sporlarına uzanan geniş bir yelpazede yerli ve yabancı turistlere doğal bir platform sunan Suuçtu'nun bu tür etkinliklerle daha çok tanındığını kaydeden Başkan Kurtulan; " Biz bu bölgeyi insanlarımızın hizmetine sunmak için yola çıktık. Gerçekten özel bir yarışmaya ev sahipliği yaptık. Radyo amatörcülüğünün Mustafakemalpaşa'da uzun bir geçmişi var. Başta hava sporları olmak üzere birçok etkinliğimizde bizlere destek oluyorlar. Bu aktivitenin devamı için katkılarımız sürecek" dedi.

TRAC Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Gökhan Sunar ise bu yarışmaların
radyo amatörlüğünü, sporculuğu ve yön bulma becerisini geliştirdiğini belirtti.

Sunar; " Bu oyunun, aynı zamanda TRAC’ın asıl amacı afet durumunda insanlara yardımcı olmak, arama kurtarma çalışmalarına destek vermek. ARDF yarışması aynı zamanda telsiz sinyallerinin bulunması konusunda arama kurtarma ekiplerine yardımcı olan bir faaliyet ” dedi.