Geri Dön

Proje çalışmaları başladı

22-03-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Farkında mısınız?” “Are You Aware?” Gençlik Programı proje çalışmaları başladı.      

Proje çalışmaları başladı

22-03-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Farkında mısınız?” “Are You Aware?” Gençlik Programı proje çalışmaları başladı.      

     Mustafakemalpaşa Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Farkında mısınız?” “Are You Aware?” Gençlik Programı proje çalışmaları başladı.
      5 aylık bir proje olan “Farkında mısınız?” projesi hakkında bilgi veren AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Nuray Laçiner, “Ulusal Ajans Gençlik Programları Eylem 1.2 Gençlik Girişimleri’nin açmış olduğu çağrıya “Farkında mısınız?” projesiyle katıldık. Bu projeyle, Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği’nden belirlediğimiz 18-30 yaş arası 10 engelli gencin, sosyal hayata aktif bir şekilde katılımları ve mesleki beceri kazandırılması sağlanacak. Katılımcılarımızın her biri farklı özürleri bulunan engellilerden oluşmaktadır. Projede yer alan faaliyetlerin tamamı katılımcıların ve hedef kitlenin rehabilite edilmesi, onore edilip sosyal hayata dahil olmalarını sağlayacak aktiviteler ve özgüvenlerini kazandırıp kendi ayakları üzerinde durmalarını temin edecek mesleki beceri eğitimleri üzerine tasarlanmıştır” dedi.
HEDEF KİTLE 200 ENGELLİ
     AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi olarak, yaptıkları proje çalışmalarının olumlu sonuçlarını almaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Laçiner, hedef kitlenin belirlenmesinde çoğunlukla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan (SYDV) yardım alan engelli aileleri, ailede birden fazla engelli bulunan aileler ve yine maddi imkansızlığı sebebiyle yeşil kartlı olan engelli ailelerini tercih ettiklerini belirtti.
     Avrupa Birliği tarafından karşılanan proje bütçesinin 5200 avro ve belirlenen hedef kitlenin 200 engelli ve ailesinden oluştuğunu söyleyen Laçiner, “Proje çerçevesinde; eğitim seminerleri, tiyatro, sinema, tarihi ve turistik değerlerin gezilip görülmesi ve mesleki beceri anlamında nikah şekeri yapımı kursu gibi 5 aylık süreçte birçok aktivite gerçekleştirilecek. Proje sonucunda ise projeye katılan engelli gençler, sosyal hayata katılmanın hazzını tadacak, kendi becerileri ile bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşayacaklardır. Bu da onların hayata daha sıkı sarılmalarını ve etrafa pozitif enerji yaymalarını sağlayacaktır” diye konuştu.

     AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesinde proje çalışmalarını devam ettirdiği ve önümüzdeki günlerde bu tarz projelerin ilçemizde daha fazla uygulanacağı belirtildi.