Geri Dön

PolisTeşkilatı’nın 164.Yılı Kutlandı

04-08-2010 Nisan Polis teşkilatı’nın 164. Kuruluş Yıl Dönümü ilçemizde polis teşkilatının düzenlemiş olduğu törenle kutlandı. 10 Nisan 2009 Cuma günü saat 10:30

PolisTeşkilatı’nın 164.Yılı Kutlandı

04-08-2010 Nisan Polis teşkilatı’nın 164. Kuruluş Yıl Dönümü ilçemizde polis teşkilatının düzenlemiş olduğu törenle kutlandı. 10 Nisan 2009 Cuma günü saat 10:30

10 Nisan Polis teşkilatı’nın 164. Kuruluş Yıl Dönümü ilçemizde polis teşkilatının düzenlemiş olduğu törenle kutlandı.

10 Nisan 2009 Cuma günü saat 10:30 da Atatürk Heykel’inde düzenlenen Programa; İlçe Kaymakamı Adem Saçan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Binbaşı S.Necat Engin, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, Emniyet Müdürü İskender Çalışır,  Belediye Meclis üyeleri ve daire amirleri, ilçe parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşlar ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. İlçe Emniyet Müdürü İskender Çalışır yaptığı açılış konuşmasında “  10 Nisan 1845 yılından bu yana iç güvenlik teşkilatı olarak halkımızın huzur ve güvenliği için 24 saat aralıksız bir şekilde, gerektiğinde canımızı tehlikeye atarak görev yapıyoruz. Tük Polis Teşkilatı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ve onların savunucusu olarak vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak, suçları önlemek ve suçluları yakalamak için, günün teknolojisini en iyi şekilde kullanarak, insan haklarına saygılı, dürüst ve tarafsız Cumhuriyet kanunları ışığında görev yapmaktadır.
            Bu vesile ile Türk Polisi Teşkilatı’nın kuruluşunun 164. yıl dönümünde teşkilatımızın her kademesindeki meslektaşlarımı ve ailelerini kutluyor, Ulu Önderimiz Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizi ve vatan toprağını korumak uğruna hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve emeklilerimizle onların fedakar ailelerine sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

Törenimize katılarak teşkilatımızı yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. 
            Ardından kürsüye gelen Kaymakam Adem Saçan ise; İnsanoğlu var olduğundan beri üç temel gereksinim vardır; doğmak, barınmak ve korunmak. Bu duyguları en eski tarihten beri süre gelmiştir. Bizim il idaresi yasası anayasamızdır. Buradaki bize verilen birinci görev, görev yaptığımız yerde İlçe Kaymakamlarının ve İl Valilerinin en başta görevi burada yaşayan insanları huzur ve güvenliğini ve esenliğini sağlamaktır. Önce bunu başarmak zorundadır. Bundan sonraki idarecilerin uğraştığı diğer alanlara girer ve güvenlik kurumlarındaki çabası onun kendi becerisi ile ilgilidir.

 

Değerli konuklar, ilk görev yapmış olduğum Kastamonu Daday ilçesinde başladığımız zaman o günkü daha emniyet müdürleri ilçelerde kurulmamıştı. Bazılarını emniyet Komiserliği, Emniyet Baş Komiserliği, daha büyük ilçelerde, Emniyet Amirliği, Emniyet Müdürlüğü, neredeyse elin parmaklarına göre azdı. Bugün aşağı yukarı bütün ilçelerimizde emniyet teşkilatı müdürlük seviyesinde organize olmuştur. O günkü emniyet binalarını hatırladıkça, sobalı ve nezarethane son derece ilkel, eğitim seviyesi bugün ile kıyaslanmayacak derecede olumsuz görev vermekteydi. Gerçekte emniyet teşkilatıyla da, jandarma teşkilatıyla da bugünkü geldiğimiz seviye itibariyle gurur duyuyoruz. Emniyet teşkilatında artık akademi mezunu arkadaşlarla görev yapıyoruz. Ve gerçekten onların başarılarıyla övünüyoruz.

İlçemizde de 5 yıllık süre içerisinde beraber çalıştığımız İlçe Emniyet Müdürlerinin hepsiyle birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyduk. Bu günkü noktamız, ilçemizdeki huzur ve güveni başarıyla yerine getirmekten dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Bundan sonrada bütün camiaya esenlikler diliyorum” dedi.
             Konuşmaların ardından İlçe Emniyet Müdürü İskender Çalışır, Emniyet Müdürlüğü önünde tebrikleri kabul etti. Belediye Başkanımız Sadi Kurtulan, Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte program sonunda Emniyet Teşkilatında yer alan personeli tek tek tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi. Bugünkü program düzenlenen kokteyle sona erdi.