Geri Dön

Plastik Kapak Kampanyası tüm hızıyla devam ediyor

04-11-2010 Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterli’ği tarafından başlatılan ve Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği ile birlikte yürütülen “ Sen İstersen Ayaklanırım”

Plastik Kapak Kampanyası tüm hızıyla devam ediyor

04-11-2010 Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterli’ği tarafından başlatılan ve Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği ile birlikte yürütülen “ Sen İstersen Ayaklanırım”

     Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterli’ği tarafından başlatılan ve Mustafakemalpaşa Engelliler Derneği ile birlikte yürütülen “ Sen İstersen Ayaklanırım” başlıklı kampanyaya destekler artarak devam ediyor.

     Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından Kapalı Pazar yerinde tanıtımı gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören plastik kapak toplama kampanyasının, ilçemizde daha fazla yaygınlaştırılması ile ilgili olarak çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

     Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner önderliğinde ilçemizde yer alan tüm okullara plastik kapak toplama kutusu ve poşetleri dağıtılıyor. İlk olarak Mustafakemalpaşa Lisesi ve Mustafakemalpaşa Sağlık Meslek Lisesi’n de başlatılan çalışma önümüzdeki günlerde tüm okullarda devam edecek. Kampanyanın doğada uzun sürede yok olan plastik kapakların toplanarak geri dönüşüme kazandırılacak olmasından dolayı hem çevresel hem de sosyal bir proje olduğunu dile getiren Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, öğrenci ve öğretmenlerin de kampanyalarına desteklerini beklediklerini belirtti. Sonuç olarak plastik kapaklar karşılığında engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye alınacağı ve bu sayede onlara büyük destek sağlanacağını belirten Laçiner; “ İlçe genelinde kampanyanın tam anlamıyla tanıtılmasını sağlayarak sesimizi duyurmak istiyoruz. İlk olarak kampanyamızın tanıtımına okullarımızdan başladık. Kampanya sürecinde bize en çok kapak teslim eden okulumuza bir adet bilgisayar hediye edeceğiz. Okullarımız da başlattığımız tanıtım çalışmalarımız sırasıyla ilçemizde yer alan diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızda da devam edecek. Aynı zamanda esnafımızdan da destek bekliyoruz. Poşetlerimiz görevli arkadaşlarımız tarafından ilçede yer alan esnafımıza, iş yeri sahiplerine dağıtılmaya başlandı. Şişe kapakları engelli vatandaşlarımız için umut oluyor. Lütfen onların umutlarını söndürmeyelim. Unutmayalım hepimiz birer engelli adayıyız” dedi.

     Ayrıca  ellerinde plastik kapak bulunanların kapakları Mustafakemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’ne iletebilecekleri yada 0224 613 10 21  nolu telefonu arayarak bilgi halinde adreslerinden teslim alınabileceği bildirildi.


.


.