Pazar Yeri’nde aşure ikramı

19-11-2013 Belediyesi’nin, Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlediği geleneksel aşure ikramları sürüyor. Hafta boyunca çeşitli noktalarda vatandaşlara aşure dağıtan Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu kez Hamidiye

Pazar Yeri’nde aşure ikramı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin, Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlediği geleneksel aşure ikramları sürüyor. Hafta boyunca çeşitli noktalarda vatandaşlara aşure dağıtan Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu kez Hamidiye Mahallesi’nde kurulan Pazartesi Pazarı’nda binlerce kişiye aşure ikramında bulundu Bu yıl 5.’si gerçekleştirilen etkinliğe katılan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti İlçe Başkanı Kerim Akça ile birlikte vatandaşlara aşure servisi yaptı. Vatandaşların Muharrem Ayı’nı kutlayan Başkan Sadi Kurtulan, Türk kültüründeki geleneklerin büyük bir bölümünün toplumsal dayanışma temalı olduğunu söylerken, bu tür gelenekleri yaşatarak dayanışma duygusunu daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Gün boyu süren etkinlikte yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.