Paşalar Kooperatifi'ne yeni tesis

25-05-2015 süt ve süt ürünleri üreticiliğinde örnek bir marka olan S.S. Paşalar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni tesislerini hizmete açtı. 3 yıl

Paşalar Kooperatifi'ne yeni tesis

Mustafakemalpaşa'nın süt ve süt ürünleri üreticiliğinde örnek bir marka olan S.S. Paşalar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, yeni tesislerini hizmete açtı. 3 yıl önce yaşanan sel felaketinde büyük yara alan 44 yıllık üretim tesislerinin tamamlanmasının ardından örnek işletme; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, TSO Başkanı İbrahim Drakman, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatları temsilcileri, çevre kooperatif birlikleri ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle faaliyetlerine başladı. Törende konuşan S.S. Paşalar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Sami Kenar, hem kendisini hem de köylüsünü kalkındıran kooperatifin daha geniş pazarlara yayılma gibi ileriye dönük hedefleri olduğunu söylerken; " Amacımız; birlikte üretmek, birlikte kazanmaktır" dedi.   'Yerel ve güçlü bir marka'   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Paşalar Kooperatifi'nin Mustafakemalpaşa'nın yerel ve güçlü bir markası olduğunu söyledi. Başkan Kurtulan; " Paşalar Kooperatifi, kurulduğu günden bu yana bizlere birlikte çalışarak neler yapılabileceğini gösteren bir işletme oldu. Süt ürünlerinin değerlendirilmesinde kazandığı yerel başarı ile mahalle halkına dönük ekonomik kalkınma hedefini layıkıyla yerine getiren kooperatif, kırsal kalkınmaya ivme kazandırdı. Bu güzel işletmenin kurulmasından bugüne gelmesine kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.   'Kolektif aklın gücü'   Bursa Valisi Münir Karaloğlu'da konuşmasında; " ‘Ulu Şehir’de üretim adına kim bir tuğla koysa, her zaman yanındayız" dedi. Vali Karaloğlu;  “ Bugün hepimizin mutlu olduğu sevindiği bir açılıştayız. Özellikle kırsal, tarımsal kalkınmayı teşvik eden kooperatiflerin, ülkemizde çok güzel örnekleri var. Kırsalda ki vatandaşlarımızın bireysel olarak yapamadıklarını, toplu olarak kolektif bir akılla yönetmeleri ve daha büyük bir kazanç elde etmeleri hedefleniyordu. İşte buna en güzel örneklerden bir tanesi de Paşalar Mahallesi'ndeki bu tesis. Öyle ki bu tesisin kurulmasında bir öğretmenin eli var, alın teri var, yol göstermesi var. Bu emeği gösteren o dönemde ki köylüye ön ayak olan Ahmet hocamın ellerinden öpüyorum. Aynı zamanda bu kooperatiflerin en önemli özelliklerinden birisi de kendi başkanlarını kendilerinin seçmeleri, bu yüzden beklide demokrasinin en küçük şubeleri onlar. Demokrasinin tabana yayılmasını sağlayan çok önemli araçlar. Onun içinde biz bu gibi şirin yerlerimizde ki kırsal kalkınma kooperatiflerimizi çok önemsiyoruz. Ben başta Başkan olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Mehter Takımı konseriyle renklenen açılış töreninde mevlidi şerif okunarak misafirlere ikramlarda bulunuldu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tesisi gezen protokol üyeleri, kooperatif çalışanlarıyla sohbet etti.