Geri Dön

‘Parkesiz sokak, asfaltsız yol kalmayacak’

21-11-2012 Mustafakemalpaşa’da çağdaş kent imajına değer katan hizmetlerin başında gelen doğalgaz alt yapı ve elektrik enerji hatlarını yer altına alma çalışmaları

‘Parkesiz sokak, asfaltsız yol kalmayacak’

21-11-2012 Mustafakemalpaşa’da çağdaş kent imajına değer katan hizmetlerin başında gelen doğalgaz alt yapı ve elektrik enerji hatlarını yer altına alma çalışmaları

     Mustafakemalpaşa’da çağdaş kent imajına değer katan hizmetlerin başında gelen doğalgaz alt yapı ve elektrik enerji hatlarını yer altına alma çalışmaları hızla devam ediyor.
     Aşamalı bir şekilde sürdürülen çalışmalarla Mustafakemalpaşa’nın tüm mahalleleri doğalgaza kavuşurken, elektrik hatları da modernize edilerek yer altına alınıyor.
     Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan yaptığı basın toplantısında hizmetleri ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
     Mustafakemalpaşa’nın daha modernleşmesi ve gelişmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, son günlerde öne çıkan doğalgaz, elektrik hatları ve üst yapı çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.
 
     ‘Doğalgaz çalışmalarında sona gelindi’
 
     Mustafakemalpaşa’ya ilk doğalgazın verildiği günden beri abone sayısının bugün itibariyle 10 bin 750’ye ulaştığını kaydeden Başkan Kurtulan, 9 bin konut ve iş yerinin doğalgaz kullandığını dile getirdi.
     Doğalgazın temiz çevre ve ekonomik açıdan en tasarruflu yakıt olarak günlük hayatın vazgeçilmezi haline geldiğini kaydeden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, doğalgaz çalışmalarının Mustafakemalpaşa’da olumlu bir şekilde ilerlediğini belirterek şunları söyledi;
“ Doğalgaz sadece Mustafakemalpaşa için değil, tüm ülkemiz için de temiz bir çevre ve ekonomik açıdan en tasarruflu yakıt olarak bugün için günlük hayatın vazgeçilmezi haline gelmiştir. Temizliği, kullanım kolaylığı, diğer yakıt örneklerine göre daha ekonomik oluşu gibi nedenlerle doğalgaz günümüzde ön plandadır.
     Böyle bir nimetten vatandaşlarımızın yararlanması için sürdürülen çalışmalar Mustafakemalpaşa’da olumlu bir şekilde ilerlemektedir. Mustafakemalpaşa doğalgaza kavuşma noktasında hızlı mesafe almaktadır. Bu hizmet için verdiğimiz katkı ve gösterdiğimiz gayret neticesinde, bugün itibarıyla doğalgaz çalışmalarının tamamlanması için artık sona yaklaşmaktayız.
     Mustafakemalpaşa’ya ilk doğalgazın verildiği günden beri abone sayısı bugün itibarıyla 10 bin 750 rakamına ulaştı. Bu abonelerden 8.500’ü doğalgaz kullanımını sürdürmekte ve sayaç okumaları yapılmaktadır. Mustafakemalpaşa’nın doğalgaz abonelik potansiyeli ise yaklaşık 25.000 abonedir. Bunlar içinde 23.000’i konut ve 2.000’ni de işyeridir.
     Doğalgaz kullanımının her geçen gün arttığı Mustafakemalpaşa’da bugüne kadar 69 km. ana hat, 7,4 km. ise çelik hat döşeme çalışması yapıldı. 2009 yılından beri döşenen doğalgaz hattı ise 40,5 km.yi buldu. Doğalgazla ilgili yapılan çalışmaların bugün itibarıyla % 80’i tamamlanmıştır. Doğalgaz kullanıma açıktır. Geriye kalan % 20’lik bölüm için çalışmalar da sürdürülmektedir. Bilindiği gibi doğalgaz çalışmalarında mevsim faktörlerinin rolü vardır. Kış aylarında çalışmalara ara verilmek durumunda kalınmaktadır. Hava şartlarının izin verdiği ölçülerde çalışmalar tüm hızıyla sürdürülmektedir. Doğalgaz çalışmaları 3 aydan bu yana Karşıyaka’da devam etmektedir. Gerek ana arterlerin gerekse abone girişlerinin çalışmaları birlikte yürütülmektedir. Buradaki vatandaşlarımız da yılbaşından sonra doğalgaza kavuşmuş olacaklar. Son bölge çalışmaları da önümüzdeki yıl Mayıs ayından itibaren başlayacaktır. Buralar yeni iskân mahalleri, fizibiliteleri henüz tamamlanan yerlerdir. Doğalgaz yatırımı ile ilgili tüm bu çalışmaların toplam yaklaşık maliyeti 4 milyon TL tutarındadır.
     Bizim hedefimiz, yatırım programı çerçevesinde şehir içi dağıtım hattının tamamını en kısa zamanda bitirmek olacaktır. Halkımızın doğalgaz imkânlarından en iyi, en verimli ve en ucuz şekilde yararlanması için üzerimize düşen hizmetleri yerine getirme çabası içindeyiz. Ümit ediyoruz ki; bu gayretlerimiz halkımıza hizmet etme heyecanımızı daha da arttıracaktır. Halkımız her şeyin en iyisine layıktır.”
 
     ‘Elektrik kabloları tarih olacak’
 
     Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından elektrik enerji hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin proje kapsamında ikinci aşama çalışmaları içinde düğmeye basıldı.
Geçtiğimiz Mart ayında ilk etabı bitirilen elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmalarında Eylül ayı itibariyle ikinci etap başladı.
     Mustafakemalpaşa’da havai elektrik hattı kalmayacağını, ana arterler başta olmak üzere tüm caddelerdeki hatların bir bir yer altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu yöndeki çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek;
     “ Mustafakemalpaşa’da havai elektrik enerji nakil hatları olumsuz ve çirkin bir görüntü oluşturmaktaydı. Biz göreve gelmeden önce halkımıza bu görüntülerin kaldırılacağı ve havai elektrik enerji nakil hatlarının yer altına alınacağının sözünü vermiştik. Geçtiğimiz aylarda ilgili kurumla yapılan ortak proje ile bu çalışmaları başlattık.
     Mart ayında başlanan ilk etap çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların ilk etabında, Etibank -Hallaçoğlu Kavşağı arası ile 14 Eylül Bulvarı’nın bir kısmında 10 bin metre elektrik hattı yer altına alındı. Ayrıca sokak aydınlatma direkleri de yenilenerek modernize edildi.
     Elektrik enerji hatlarının yeraltına alınmasına ilişkin proje kapsamında ikinci aşama çalışmaları Eylül ayı itibarıyla başladı. İkinci etap da Bursa ve Balıkesir caddeleri çevresi ile Şeyh Müftü Mahallesi’nde çalışmalar devam etmekte. 7 bin metre olarak planlan kazı miktarının 2 bin 500 metrelik kısmı tamamlandı. Diğer kısmın tamamlanması için de çalışmalar hızla sürdürülmektedir. Bu çalışmalar etap etap yapılarak, tamamlanacaktır.  Yapılacak çalışmalar önümüzdeki yıl da sürecektir.
     Göreve geldiğimizde planlamasını yaptığımız önemli hizmetlerden biri de Mustafakemalpaşa’da havai elektrik enerji nakil hattı kalmaması, ana arterler başta olmak üzere tüm caddelerdeki ve sokaklardaki hatların bir bir yer altına alınmasıydı. Artık bu çalışmalarla görüntü kirliliği oluşturan beton direkler ve elektrik kabloları tarih olacak. Mustafakemalpaşa daha modern bir görüntüye sahip olacak. Olabilecek tehlikeli durumlar yerinde bertaraf edilmiş olacak.
     Halkımızın rahatı için her türlü hizmeti elimizdeki imkânlarla yapmaya devam edeceğiz. Onlar bize güvenerek bu göreve getirdiler. Halkımıza hizmet en öncelikli görevimizdir” dedi.
 
     ‘Üst yapı hizmetleri hızla tamamlanıyor’
 
     Elektrik hatlarını yer altına alınma çalışmalarının bitirildiği mahallelerde yol ve kaldırımların da en kısa sürede onarıldığına dikkat çeken Başkan Kurtulan şunları söyledi;
     “  Mustafakemalpaşa’da üst yapı hizmetlerinin en güzel şekilde yerine getirilmesi için çalışıyoruz. Tüm cadde ve sokaklarımızın asfaltlama ve parke taşı döşeme çalışmaları sürdürülmektedir.
     Mustafakemalpaşa’da bulunan 650 sokaktan 400’den fazlasını parke taşı döşeyerek üstyapı sorununu büyük ölçüde çözdük. Yılbaşından bugüne 50 bin m2 parke taşı, 7 bin 500 m2 kaldırım, 7 bin metre yağmur oluğu ve 5 bin metre bordür döşendi.
Gerek doğalgaz çalışmaları gerekse elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları sırasında cadde ve sokaklarımızdaki kazılar sebebiyle bozulmalar olmaktadır. Belediye olarak çalışmaların tamamlandığı yerlerde yol ve kaldırımları en kısa sürede onarmaktayız.
     Ancak göz önünde ulundurulması gereken bir husus vardır ki; o da şudur: Doğalgaz ve elektrik hatları çalışmaları sırasında kazılan yerlerin, boru döşeme işlemleri bittikten ve üzerileri kapatıldıktan sonra bir süre beklemeleri gerekmektedir. Bu bekleme ile kazılan ve tekrar kapatılan yerlerin iyice oturması ve sonrasında çökmelerin meydana gelmemesi için beklenmesi gerekmektedir. Bekleme sürenin ardından yapılacak çalışmalarla parkesiz sokak, asfaltsız yol kalmayacak. Bu bekleme süresinde vatandaşlarımızdan, esnafımızdan anlayış bekliyoruz. Bir hizmetin yerine getirilmesi esnasında bir takım istenmeyen sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Bu sürede vatandaşlarımızdan belediyemize anlayış yaklaşmalarını bekliyoruz.
Mustafakemalpaşa’da çağdaş kent imajına değer katan hizmetlerin başında gelen doğalgaz alt yapı ve elektrik enerji hatlarını yer altına alma çalışmalarımız hızla devam ediyor.
     Aşamalı bir şekilde sürdürülen çalışmalarla Mustafakemalpaşa’nın tüm mahalleleri doğalgaza kavuşurken, elektrik hatları da modernize edilerek yer altına alınıyor. Bizler belediye olarak bütün bu çalışmalarımızla halkımıza en iyi şekilde hizmet etme kararlılığındayız. Bütün bu hizmetlerimizde bizlere hizmet aşamasında ortak olan kuruluşlara, hizmetlerimiz esnasında gösterdikleri anlayış sebebi ile vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hizmette durmak yok, yola devam diyoruz.”
 
     Foto Maraton başlıyor
 
     Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin desteği ile Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından ilk kez düzenlenecek olan 1. Ulusal Mustafakemalpaşa-Suuçtu Foto Maratonu Cuma günü başlıyor.
     Mustafakemalpaşa ve çevresinin doğal, kentsel ve tarihi zenginliklerinin fotoğraf sanatı aracılığı ile kalıcılığını sağlayarak, yöreye ait belgesel fotoğraf birikimi oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek olan foto maraton için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, fotoğrafa gönül veren tüm vatandaşları etkinliğe beklediklerini dile getirdi.
     Mustafakemalpaşa Fotoğraf Sanatı Derneği (MKPFOD) Başkanı Mustafa İlhan’ın da katıldığı toplantıda basın mensuplarını bilgilendiren Başkan Kurtulan; “ Çok sayıda fotoğraf ustasını ağırlayacak olan ödüllü yarışma 23-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. 3 gün boyunca paraşüt uçuşlarından, motokros gösterilerine kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak olan yarışma ile kentin görsel hafızasını ve kültürel birikimini güçlendirmek istiyoruz.
     Mustafakemalpaşa’nın değerleri fotoğraf sanatının etkili görselliği ve sanatçıların farklı bakış açılarıyla birleşerek objektife yansıyacak. Amacımız, fotoğraf tutkunlarını bu güzel coğrafyada kaynaştırarak, Mustafakemalpaşa’nın tanıtımına katkı sağlamaktır” dedi.
 
.
.
.
.