Paraşütçüler Mustafakemalpaşa’da buluştu

23-06-2014 Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Turizm ve Havacılık Festivali, renkli görüntülerle başladı. Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri ve alternatif

Paraşütçüler Mustafakemalpaşa’da buluştu

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Turizm ve Havacılık Festivali, renkli görüntülerle başladı. Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelinin tanıtılması hedefiyle 20-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 3 günlük festivale, Türkiye’nin birçok kenti ve Kıbrıs’tan 170 sporcu katıldı. İlk gün, antrenman ve serbest uçuşlara sahne olan etkinliğin ikinci gününde Hava Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Hedefe İnme Şampiyonası’nın ilk ayağı yapıldı. 420 metre yükseklikteki Erkızı Tepesi’nden arka arakaya havalanan onlarca paraşüt gökyüzünü renklendirirken, sporcuların akrobatik uçuşları ilgiyle izlendi. Üçbeyli Köyü yakınlarında özel olarak tasarlanmış 10 metre yarıçapındaki hedefe inmek için mücadele veren paraşütçüler, yarın da sürecek yarışmanın ardından ferdi, takım ve bayanlar olmak üzere 3 farklı kategoride değerlendirilerek, ödüllendirilecek. Yamaç paraşütüyle yolcu olarak uçmak isteyenlerin bu yılda tandem paraşütle (iki kişilik paraşüt) uçuş heyecanı yaşadığı festivale ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut ve Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da uçuşları yakından takip etti.   ‘Doğa turizmi canlanıyor’   Festivale her yıl büyük bir ilginin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın değerlerinin spor aracılığı ile tanıtılarak, alternatif turizm potansiyelinin arttırılmasını hedeflediklerini belirtti. Başkan Kurtulan; “ 5 yıldır sürdürülen bu festival, her yıl Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce sporcuya ev sahipliği yapıyor.  Türkiye Şampiyonası’nı da Mustafakemalpaşa’da yapmaktan ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Tüm sporcularımıza başarılar dilerken, keyifli ve kazasız bir uçuş temenni ediyorum” dedi. Gelecek kuşakların doğa ile barışık olmasını istediklerini belirten Kaymakam Kazım Karabulut da; “ Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve kültürel değerleri ve kendine has lezzetleri var. Gerçekleştirdiğimiz bu festival sayesinde tüm bu güzellikleri tanıtma ve gösterme fırsatı buluyoruz. Ayrıca yamaç paraşütü bizi doğa ile dost yapıyor. İlginin yoğun olması bizi sevindiriyor. Tüm yarışmacılara başarılı ve sorunsuz bir yarış diliyorum” dedi. Yarın sona erecek festival kapsamında sporcular; Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları ve Suçıkan Mesire Alanı gibi Mustafakemalpaşa’nın doğal güzelliklerini ziyaret etme imkânı bulacak.