Orman yangınlarına karşı ortak mücadele

13-02-2012 Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, orman yangınları ile mücadele konusunda bilgilendirildi.       Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele

Orman yangınlarına karşı ortak mücadele

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Köksal Konak tarafından verilen eğitim seminerinde, çıkış ve yayılma şekilleri bakımından konut yangınlarından farklı özellikler taşıyan orman yangınlarına müdahale yöntemleri hakkında itfaiye personeline detaylı bilgiler verildi.

Üç saat süren seminere; Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürü Muktedir Arslan, Orman İşletme Müdürü İsmail Tüfekçi ve 25 kişilik itfaiye personeli katıldı.
Bursa’nın yüzde 49’unun ormanlarla çevrili olduğunu dile getiren Köksal Konak, Mustafakemalpaşa’nın yangına 2. derece de hassas bölge içinde yer aldığını belirterek;  “ Ormanlar hepimizin. Tüm kurumlar olarak, koordinasyon içerisinde çalışmalıyız. Orman yangınlarına karşı ortak mücadele için bu toplantıyı organize ettik” dedi.

Orman yangınlarının büyük oranda ‘insan’ kaynaklı olduğuna dikkat çeken Konak, Mustafakemalpaşa İtfaiye Müdürlüğü personelini; orman yangınlarının çıkış sebepleri, yangını etkileyen faktörler, yangına müdahale metotları, yangın sırasında yapılacak işler ve koordinasyonun nasıl sağlanacağı konularında bilgilendirdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürü Muktedir Arslan’da ormanlık alanlarda yaşanacak olası yangınlara karşı personeli daha donanımlı hale getirmek için bu tür eğitim seminerleri düzenlediklerini söyledi.

.