Okullara ‘çevre ve geri dönüşüm’ eğitimi

13-04-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi, çevre bilinci ve geri dönüşüm uygulamalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Atık pil, bitkisel yağ ve ambalaj atıklarının toplanmasından, cam şişelerin kaynağında ayrıştırılmasına kadar

Okullara ‘çevre ve geri dönüşüm’ eğitimi

Atık pil, bitkisel yağ ve ambalaj atıklarının toplanmasından, cam şişelerin kaynağında ayrıştırılmasına kadar bir çok geri dönüşüm projesine imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, okullarda düzenlenen seminerlerle de öğrencilere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme eğitimlerine öncülük ediyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu ve A.Ş.M. Geri Döşüm Çevre Mühendisi Doğan Gökay tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde bugüne kadar 21 okulda toplam 1.300 öğrenciye çevre ve geri dönüşümün önemi anlatıldı.

İnteraktif öğretim sistemine dayalı olan seminerlerde, 3. ve 4. sınıf öğrencilerine animasyon gösterileriyle; çevre ve atık yönetimi, değerlendirilebilir nitelikli atıkların geri dönüşümü, doğal kaynakların korunması ve malzeme tüketiminin azaltılması konularında bilgiler verildi.

Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu, küçük yaşlarda çocuklara kazandırılan geri dönüşüm uygulamalarının önemine dikkat çekerek; ” Geri dönüşüm, geleceğe ve ekonomiye yatırım demektir. Mustafakemalpaşa’daki okullarda bu eğitimleri sürdüreceğiz. Çevre dostu bireyler yetiştirmek için bu yöndeki verimli çalışmaları arttırmalıyız” dedi.