Okullar Bölgesi’ndeki ulaşım rahatlığa kavuşuyor

30-12-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi, ‘Okullar Bölgesi’ olarak bilinen Orta Mahalle Panayır Yeri yakınlarındaki ulaşımın rahat bir nefes alabilmesi için hareket geçti.     2

Okullar Bölgesi’ndeki ulaşım rahatlığa kavuşuyor

2 orta öğretim ve 1 ilköğretim okulu ile birlikte yatılı yurtların bulunduğu bölgeye ulaşımı sağlayan köprünün onarımı için düğmeye basıldı.
    Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalarda, Orta Mahalle Eski Bursa Caddesi üzerindeki eski köprünün düzenlenerek, onarım ve tadilatının tamamlanmasının ardından, bölgedeki okullarda eğitim gören yüzlerce öğrenci ile birlikte civardaki köylerin Mustafakemalpaşa’ya ulaşımı büyük bir rahatlığa kavuşacak.

Özellikle öğrenci ulaşımının yoğun olduğu bu bölgedeki köprünün uzun süredir genişletilerek, düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “  Yüzlerce öğrencimiz her gün okullarına gidebilmek için bu köprüyü kullanıyor. Ayrıca bu nokta, vatandaşlarımız içinde önemli bir geçiş yeri. Sağlıklı ve güvenli ulaşımın sağlanması hedefiyle bu eski köprünün bir süre önce düzenleme projesini yaptık, çalışmalarımızı başlattık. Köprü yapım çalışmasının kısa sürede bitirilmesiyle şehir içi trafiği rahatlayacak, bununla birlikte bölgede ki ulaşım daha güvenli olacak. Ayrıca tüm ara sokaklarımızı parke taşı ile döşüyoruz. Çalışmalar çok olumlu gidiyor. Doğalgaz hattı döşenen sokaklarımıza öncelik vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa zamanda tüm sokaklarımızı bitireceğiz. Mustafakemalpaşa’daki ulaşım sorununu çözeceğiz, vatandaşlarımız arzu ettiği yere rahat ve güvenli bir şekilde ulaşacak” dedi.