Öğretmenler Günü kutlandı

25-11-2014 Kasım Öğretmenler Günü Mustafakemalpaşa’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Belediye Düğün Salonu’nda yapılan törene; Kaymakam Yalçın Bulut, Belediye Başkanı

Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Mustafakemalpaşa’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Belediye Düğün Salonu’nda yapılan törene; Kaymakam Yalçın Bulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Meydan, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Ünsal, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, öğretmenin eserinin insan olduğunu dile getirdi. Efe; “ Sokrates ‘ Dünyada her şeye kıymet biçilebilir ama öğretmenin eserine asla kıymet biçilemez’ diyor. Eserine kıymet biçilemeyen öğretmenin kendisi de çok kıymetlidir. Bu onurlu mesleği icra eden öğretmen arkadaşlarımıza güvenimiz ve inancımız tamdır. Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın Öğretmenler Gününü kutlar, sağlık, esenlik ve başarılar temenni ederim” dedi.   ‘Öğretmenler, medeniyetimizin mimaridir’   Eğitim camiasını selamladığı konuşmasında millet olarak öğretmenlere minnet duyduklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, öğretmenlerin, cehaletin, geri kalmışlığın ve karanlığın düşmanı olduğunu  ifade etti. Başkan Kurtulan; “ Öğretmen, ‘önce insan’ diyen, insanı yücelt ki devlet yücelsin düsturuyla hareket eden, ayrıca; medeniyetimizin güzelliklerini, kültürümüzün renkliliklerini yeni nesillere aşılayan, dünyanın özlem duyduğu huzurun, barışın ve kardeşliğin mimarıdır. Fedakârca çalışarak bu ulvi görevi layığıyla yerine getiren, doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yenileşmeyi sağlayarak gerçekleri anlatan, birlik ve beraberliğimizin temeli olan, aydınlık nesiller yetiştirmek için büyük sabır ve özveri gösteren değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, saygılar sunarım. Ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anarken, emekliliğe ayrılmış eğitimcilerimize de huzurlu bir yaşam dilerim” dedi. Kaymakam Yalçın Bulut ise öğretmenlerin yarınları şekillendirdiğini, bilgili, donanımlı ve kültürlü insanlar yetiştirdiğini söyledi. Kaymakam Bulut; “ Öğretmenler, insan işçisidir. Hayat merdivenine henüz ilk adımını bile atmamış, anne babaların öpmeye bile kıyamadığı minik yavrular merdivenin ilk basamağını öğretmenlerinin ellerinden tutarak çıkar. Bunun içindir ki öğretmenlik aynı zamanda bir anne ve babalıktır. Öğretmenlerimiz meslek hayatları boyunca üzerlerine aldıkları sorumlulukları fedakârca yerine getirmektedir. Bu özel günde tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi. Öğretmenliğe yeni başlayan meslektaşları adına Ümmü Gülsüm ve emekliliğe ayrılan Lalaşahin Paşa İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Bakkal’da törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalarında insanı merkeze alan eğitimcilik mesleğinin önemini vurguladı. Mesleğe yeni başlayan genç öğretmenlerin yemin ederek eğitimciliğe ilk adımı attıkları törende emekliliğe ayrılan öğretmenlere de takdir belgesi verildi. Öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonların okunduğu etkinliğe halk oyunları gösterileri renk kattı. Öğretmenler Günü dolaysıyla okullar arasında yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törende öğretmenler arasındaki spor mücadelelerinde başarılı olan takımlara da kupa ve madalyaları takdim edildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Öğretmenevi’nde verilen öğle yemeği ile sona erdi.